Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbäcks bästa

Annons

Crump leder nu VM-serien med 41 poängs marginal och ser ut att vara på väg mot sitt andra VM-guld.

Banan på Parken i Köpenhamn ställde till det för många av förarna när femte VM-deltävlingen avgjordes. Av de åtta första förarna i sammandraget innan tävlingen i Köpenhamn tog sig bara Jason Crump och Greg Hancock till semifinal.

I final fanns bara Crump kvar, han utökade därmed sin totala ledning till 41 poäng före Greg Hancock. Crump jagade sin fjärde raka seger i årets VM-serie, men hade egentligen ingen riktig chans mot Hans Andersen som ledde finalen från start till mål.

Andersen blev inför denna säsong utpetad från VM-serien men fick chansen som wild card-förare på Parken. Han tackade för det förtroendet genom att vinna fem av sina sju heat, bland annat både semifinalen och finalen.

Bäst av de svenska förarna på Parken var Antonio Lindbäck som gjorde sin bästa VM-deltävling för säsongen. Lindbäck var jämnheten själv under grundtävlingen och radade upp fem raka andraplatser.

I semifinalen såg det mörkt ut för Lindbäck meterna efter starten, som han bommade helt. Men Lindbäck var snabbt förbi Scott Nicholls och på tredje varvet passerade han också klubbkompisen i Masarna, Leigh Adams, på insidan och höll en säker andraplats bakom Hans Andersen.

Lindbäck var inte så snabb från start i finalen heller. Men medan Crump och Pedersen hade en inbördes fight kunde Lindbäck smita förbi Pedersen. Pallplaceringen såg stabil ut men Lindbäcks motor stannade när förarna skulle ut på sista varvet.

- Jag kände att jag hade haft en riktigt kul kväll. Båda cyklarna som jag använde fungerade jättebra hela dagen ända tills den ena helt plötsligt bara stannade alldeles i slutet. Det var tändsystemet på cykeln som gick sönder.

Fjärdeplaceringen är ändå Lindbäcks bästa placering för säsongen.

- Det var en kanonkväll fram till finalen. Synd. Det hade varit skönt att få avsluta med en tredje plats.

Andreas Jonsson hade en strulig kväll på Parken. Sekunderna innan starttejpen skulle släppas upp i hans första heat för kvällen stannade hans motor med uteslutning som följd.

När Jonsson fick igång sin ordinarie cykel tog han sju poäng av nio möjliga på tre heat men det var en för lite för att han skulle nå semifinal.

För Tony Rickardsson slutade sista tävlingen på Parken mediokert. Rickardsson körde upp sig från fjärde till andra plats i sitt första heat.

Efter en lättare vurpa i sitt andra heat gick luften ur honom och hans chans att nå semifinal var borta innan hans sista heat för kvällen.(DT-TT)

Mer läsning

Annons