Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Strand i toppform - nu väntar Nordiska Mästerskapen

Annons

Tre dagars tävlande på Sandängarnas skjutbana fick den bästa avslutning någon kunde tänka sig. Hemmaklubbens Linda Strand placerade sig före hela den övriga svenska eliten och vann bantävlingen över 300 meter efter strålande skytte i samtliga ställningar.

Unga Linda Strand, Mora skyttegille, sköt fantastiskt i torsdagens kval till Nordiska mästerskapen. Tävlingen avgjordes på hennes hemmabana och Linda, som utmanades av landets trettio bästa skyttar i genren, gav inte sina konkurrenter någon chans.

Hela dagen gick i ett segerrus för Mora-skytten, som ledde redan efter förmiddagens inledande skjutningar. Eftermiddagen var inte sämre den. Där imponerade hon mest när man sköt "norsken": tio skott i stå, knä och ligg i snabb följd.

- Jag tyckte inte skotten satt så bra som poängen blev, baissade Linda sin insats.

Och hon fortsatte i finalserierna som hon börjat. Släppte inga poäng till sina närmaste konkurrenter i knästående och i den spännande, avslutande serien i stående med markering efter varje skott, höll hon också koll på nerverna. Lite darr blev det i det tredje, och "bara" en sjua. Men hon bet ihop, avslutade med en nia och en tia och pappa Lennart Strand vågade äntligen jubla högt.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons