Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda förstärker

Annons

- Visst hade jag önskat att vi gjort något mer mål framåt, men vi genomförde det defensiva spelet på ett bra sätt, och det var det viktigaste i den här matchen, säger Kimmy Dalbjer, coach i IBF Faluns damlag.

På lördag inleds allvaret för IBF Faluns damer, då premiären i Superelit mot Rönnby spelas.

Som en genomkörare inför den matchen valde alltså Falun att matcha mot KAIS Mora, serieledare i division 1.

IBF Falun håller på att nöta in ett nytt försvarsspel, och att få det att fungera på ett bra sätt var det viktigaste med KAIS-matchen.

- De hade knappt en enda målchans under hela matchen, vi jobbade hem med alla spelare och det såg bra ut. Något mer mål framåt borde vi väl ha gjort, men sammantaget en hyfsad insats från vår sida, menar Kimmy Dalbjer.

Nyförvärvet från Harnas, återvändande Gabriella Ludvigsson, gjorde sin första match i IBF-dressen i den här sejouren och gjorde det bra.

På måndagskvällen blev det också definitivt klart att Linda Hellström från just KAIS Mora spelar för IBF Falun resten av säsongen.

- Hon kommer dock inte att spela i premiären mot Rönnby som Gabby kommer att göra, utan debuterar i nästa match mot Iksu, säger Dalbjer.

Hur ser du på de här två nyförvärven?

- Två spelare som kommer att ta sina roller i laget på ett bra sätt.

Blir det fler nyförvärv?

- Jag ser gärna att Sara Andersson väljer att återvända från Alba till oss igen. Hon är en mycket bra spelare som jag vill se i mitt lag, inte i Alba.

Hur tror du att det påverkat tjejerna i laget att du och Tobias Engblom inte kommit överens i er tränarroll?

- Jag tror att den här förändringen som nu är genomförd kommer att ge en annan trygghet i laget. Det finns nog de spelare som varit lite osäkra på sina roller, men som nu ser det med andra ögon, slutar Dalbjer.

IBF FALUN-KAIS MORA

4-0 (0-0, 4-0, 0-0)

Målen,IBFFalun: Johanna Dahlin 2, Emma Lundmark och Carro Fahlén.

Mer läsning

Annons