Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lina i U 19-landslaget

Annons

- Visst är det är kul att få komma med i landslaget och jag tycker själv att jag utvecklats väldigt mycket den här säsongen, säger Lina.

Inför den här säsongen var hon helt okänd för landslagsledningen. Lina hade inte ens varit uttagen i något distriktslag och de blågula ledarna hade därför aldrig sett KAIS-tjejen i aktion.

Men en bit in på säsongen gick ryktet att i KAIS fanns en duktig back som blivit omskolad från forward.

- De ringde till Micko (Holback, KAIS-tränaren) för att höra vad jag var för spelare och efter att en tjej blivit skadad, och tvingats lämna återbud, fick jag chansen.

Det var till ett läger i Köping för ett par månader sedan och tydligen imponerade Lina Hansson på landslagsledningen, för nu har hon blivit uttagen igen.

- Visst är det roligt att första säsongen som man spelar back, ja då går man rakt in i landslaget.

På lägret i Köping spelade de blågula tjejerna mot Arosstaden och vann med hela 9-2. I början av maj sker den riktiga landslagsdebuten, då Sveriges U19-lag möter Norge i en dubbellandskamp i Tanumstrand.

Den 11 april fyllde Lina 18 år. Några dagar senare fick hon en försenad present - brevet från innebandyförbundet som visar att ledningen vill satsa på Lina.

En redan rolig säsong, där Orsatjejen tillhört de främsta i det KAIS-lag som tog klivet upp i elitserien, fortsätter alltså för den relativt färska försvarsspelaren.

Spel i landets högsta serie blir det till hösten och förutom det har Lina målet klart för sig.

- VM för U19-lag avgörs någon gång i höst och det är klart att jag siktar på att ta en plats där, säger den lovande KAIS-backen.

Tilläggas kan att Lina inte är ensam dalatjej. IBF Falun har fått med fyra tjejer till mötena mot Norge. Målvakten Christina Persson finns med i truppen liksom backarna Anna Renström och Emma Lundmark samt forwarden Kristin Fors. Dessutom är Umeåmålvakten Kristin Svensson också hon från Falun.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons