Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limaåkare bäst på hemmaplan

Annons

På lördagen avgjordes den femte deltävlingen av Sverigecupen i skidskytte i Lima.

Drygt hundra skidskyttar från stora delar av Sverige och även Norge kom till start i det något gråkalla vädret på skidstadion.

Sverigecupen som för två veckor sedan hölls i Dala-Järna har tidigare i år körts i Edsåsdalen, Torsby och Sollefteå.

Deltagandet från Dalarna var begränsat; Lima SKG, Dala-Järna IK och Älvdalens SKG var de enda dalaklubbar som fanns representerade i tävlingen.

Trots det rådde det ingen brist på dalaframgångar, och det var främst hemmaklubben Lima som bjöd på dem. Ina Branäs, Johan Mojanis och Henrik Karlsson, samtliga från Lima SKG, vann sina klasser i D10, H10 och H13-14. Dessutom vann Lotten Sjödén, Älvdalens SKG, D11-12.

I herrarnas 15-16 höll sig Dala-Järnas Elias Brindbergs väl framme och slutade trea. Bland seniorerna var det tunt med dalaåkare och därför uteblev också framgångarna.

I damernas 17-19 blev emellertid Limas Madeleine Mattsson bästa dalaåkare med sin andraplats efter Ekshärads Agnes Wredenberg.

- Mitt skytte var väl okej, men jag är överraskad att jag kunde vara med så långt fram eftersom jag inte fick till min åkning särskilt bra, sa Mattsson som hade tre bom på fyra skjutstationer.

Herrarnas 17-19 var den på förhand mest intressanta ur dalaögon sett. Limaåkaren Tobias Arvidsson var tillbaka på svensk mark igen efter junior-VM i USA där han slutade fyra både individuellt och i stafett. Arvidsson såg länge ut att ta hem segern men en miss i sista skyttet samtidigt som norske Christian Nordkvelde sköt fullt grusade hemmaåkarens förhoppningar.

I mål var Limasonen tvåa och strax efter honom kom en annan dalaåkare imål, Dala-Järnas Gabriel Stegmayer.

- Jag slarvade i mitt liggande skytte, där ska man inte missa. Mina fyra bom var ett par för mycket idag dessvärre, sa Arvidsson.

Två deltävlingar återstår av Sverigecupen denna säsong; den fjärde mars i Sollefteå och avslutning i Hede den första april.

OSKAR MAGNUSSON

Mer läsning

Annons