Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lima-Johanna till junior-VM

Annons

- Jag är litet överraskad över att jag fick en plats i truppen och jag åker dit utan några speciella förväntningar, annat än att göra mitt bästa, säger Johanna som går sista året på skidskyttegymnasiet i Torsby.

JVM-platsen blev resultatet av att Johanna vann jaktstarten vid uttagningstävlingen i Dala-Järna.

- Det var ett bra lopp och det kändes inspirerande, men tidigare i vinter har det sett mörkt ut. Jag har inte känt mig motiverad för att hårdsatsa och jag har hållit på med annat, bland annat tränat ishockey här på skolan, för att hitta motivationen, berättar Johanna.

Ett annat problem har varit kylan tidigare i vinter, vilken orsakat flera inställda tävlingar och även problem att kunna träna.

Det är inte bara Johanna av Limas skyttar som haft problem i vinter. Storasyster Madeleine, 21, hade planerat för en riktig hårdsatsning i vinter, men redan på första lägret i Österrike i september gick hennes planer i stöpet.

- Jag råkade ut för något virus, som i kombination med hårdträningen ledde till att hjärtmuskeln blev överansträngd, så jag har knappt kunnat träna något alls. Jag hoppas komma igång i februari och siktar på att då åka skidskytte-DM samt Tjejvasan och därefter skidskytte-SM i mars och det blir väl allt den här vintern, suckar Madeleine.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons