Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... liksom Madelene

Annons

I helgen kunde Svante konstatera att mamma Madelene har blivit riktigt snabb i skogen. Hon vann nämligen damklassen i både Ludvikas och Grycksbos tävlingar.

- Det har faktiskt gått riktigt bra hela helgen. Har totalt på de båda tävlingarna bara bommat en halvminut. Det skedde i dag (Grycksbos tävling, som på söndagen avgjordes i skogen strax söder om Sågmyra).

Det var i november 2000 som Madelene bestämde sig för att lämna Gotland, där hon vuxit upp och klubben VIF Gute, som hon tävlat för. Genom den gode vännen Lotta Yttergren kom hon till Leksand. Ledaren Britt-Marie Dalin såg till att hon började springa för klubben.

- Jag behövde ett miljöombyte och en nystart på livet. Därför var det så mycket som passade bra när jag bestämde mig för att flytta till Leksand. Nu springer jag också för en bra och välorganiserad klubb, säger hon.

I somras visade Madelene Allmungs att hon kan bli ett intressant namn den här säsongen. Hon vann Gotlands tre-dagars och kom tvåa på två-dagars. Men då kom problemen.

- Jag fick en låsning i höften. Det är bara en och en halv vecka sedan som låsningen släppte. Därför trodde jag aldrig på en så här bra helg, säger Maledele Allmungs.

Hon gjorde ett mycket bra lopp och vann med hela fyra minuter före Stora Tunas Pia Birkebaek.

På lördagen var det 39-årige Niklas Löwegren, från Stora Tuna, som satte hela länets seniorelit på plats genom att vinna Ludvikas kortdistanstävling.

I går såg det ut som att "ungtupparna" skulle få stryk återigen när 41-årige Lars Jansson, från Gävle kom i mål efter ett topplopp och sedan var länge ledare i herrklassen.

Men så kom den unge David Andersson, från VB OL och lyckades ta segern med tre sekunders marginal och därmed återupprätta hedern för länets seniorelit.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons