Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...liksom Lövkvist

Annons

20-årige Tomas Lövkvist är kanske det största löftet som kommit fram inom svensk cykelsport någonsin. Han gör sin första säsong som proffs i det stora franska stallet fdjeux.com. Och att han skulle vinna SM-tempot var bara helt i sin ordning.

Segermarginalen till tvåan Petter Renäng, Team Bianchi Nordic, blev hela 1.19.

- Fem mil tempokörning är en timmes hårt jobb. Segermarginalen blev mer än jag trodde. Jag kände mig lite osäker innan start, säger Tomas Lövkvist. Gotlänningen Lövkvist är som Susanne Ljungskog klar för en OS-start i Aten. Ett äventyr som han verkligen ser fram emot.

- Jag hade inga förhoppningar om OS innan säsongen, så det kommer att bli ett stort mål, säger han.

Tomas tillhör förstås en av favoriterna till segern i morgondagens linjelopp. Efter SM kommer han att ta ledigt från tävlandet i en månad innan den verkliga OS-laddningen tar vid.

- Jag ska komma till Aten i bra form.

Trots alla framgångar menar Tomas att han har en bra bit kvar till den absoluta världstoppen.

- Det är långt kvar. Men om utvecklingen fortsätter kan jag vara med och tävla om de stora segrarna inom ett par år. Det fungerar bra i mitt franska stall, men fortfarande är jag en "junis", menar Tomas Lövkvist.

För att hitta några dalanamn får vi titta ganska långt ner i resultatlistan i Faluåkaren Marcus Ljungqvists frånvaro.

Morakillen Anders Juhlin, som tävlar för CK ECI Champion, slutade på en 24 plats. En placering bättre än Borlängekillen Mikael Hägg som numer tävlar för Upsala CK. Allra bäst av dalaåkarna körde dock Ludvikabördige Christoffer Stevensson som åkte på nionde bästa tid.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons