Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ligger lågt trots sviten

Annons

Det före serien tippade bottenlagets främsta egenskap under våren har varit försvarsspelet.

-Ja, spelar vi bara enligt vår plan så är vi svåra att göra mål på. Det vet vi, säger Sjöö.

-Men på sikt håller det naturligtvis inte bara att ha ett försvarsspel. Vi måste utveckla vårt anfallsspel också och det arbetar vi oerhört med. Men glöm inte att vi är nya och allt tar tid.

Under veckan har Falu BS fokuserat extra mycket på att förbättra sitt anfallsspel. Bland annat spelade BS härom dagen en improviserad träningsmatch mot samarbetsklubben Sundborn.

-Vi spelade 2x25 minuter och grabbarna hade egentligen bara en enda uppgift: Att tänka offensivt, att bara koncentrera sig på att spela anfallsfotboll.

Hur gick det?

- Jodå, det gick hyfsat. Jag vet inte exakt vad matchen slutade men vi gjorde i alla fall sex-sju mål. Fast vi släppte in några också. Men det skrattade vi bara åt den här gången.

Hur analyserar du bristerna i ert anfallsspel hittills?

-Först och främst: Glöm inte att det alltid finns en motståndare. Mot Anundsjö borta spelade vi utmärkt anfallspel, gjorde tre mål och skapade en rad chanser. Men andra motståndare är svårare.

-Om vi delar in anfallsspelet i olika faser fungerar den första, den just efter vi vunnit boll, bra. Svårigheterna är själva den kreativa uppbygnadsfasen. Men den arbetar vi som sagt hårt med.

Ni har tagit 13 av de 14 poäng som finns i din kalkyl efter vårsäsongen. Är du nöjd?

-Jag har ingenting emot om vi kan ha lite bonus. Men vi kan väl säga att de två poängen vi tappade mot Kiruna var en besvikelse. Det kompenserade vi dock med poäng mot Sirius och Boden.

Försiktige Sjöö, väl skolade i den svenska fotbollens diplomatiska försiktighet, ligger dock lågt:

- Vår defensiv har som sagt varit bra när vi följt vår spelidé. Men vad händer den dag vi inte gör det? Jag är beredd på att smällarna kan komma, säger Sjöö.

Hittills kan han dock vara ganska belåten.

För fem raka matcher utan nederlag, åtta poäng och bara ett enda insläppt mål under dessa, vem hade trott det för två månader sedan?

HANS DAHL

Mer läsning

Annons