Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIF-fans på turné

Annons

- Jag har varit Leksand trogen sedan 60-talet, säger vice ordförande i föreningen Tokiga Masar i Götaland, Sven-Arne Andersson.

Fyra dagar och runt 200 mil i buss. Det var vad som väntade de tokiga masarna i torsdags.

I tre fullsatta bussar satt blåvita LIF-fans från Halland, Småland, Öster- och Västergötland. På kvällen satt de givetvis i Gavlerinken och såg Brynäs vinna med 3-2 efter straffar.

En smärtsam upplevelse?

- Nej, Leksand tog i alla fall en poäng. Men det borde varit tre, analyserar Sven-Arne.

Sånt är livet för en hockey-

älskare. Sven-Arne, från Veddinge utanför Varberg, erkänner att det på 60-talet var Leksand eller Brynäs som gällde i Hockey-

sverige.

På fredagsförmiddagen bar det av till Bergkvist-sågen i Insjön för Götalandsmasarna. Vd Ulf Bergkvist välkomnade, berättade om företaget, höll i en frågesport och naturligtvis blev det snack om poängtappet i Gävle.

Tokiga Masar i Götaland bildades det året då Leksand fick lämna elitserien. Förra året hade föreningen 348 betalande medlemmar. Årets siffra är 667. En ökning med nära 100 procent.

Det säger lite om Leksands popularitet ute i landet.

Tokiga Masars kassör Anders Erkgärds tror att LIF-populariteten grundar sig på syndromet Davids kamp mot Goliat. Landsortslaget som kan hävda sig mot de stora elefanterna.

- Sedan får vi inte glömma att landsortslaget skapar en fin samhörighet bland befolkningen, fortsätter han.

Räkna med att det blir extra högtryck på Superstars-läktaren i eftermiddag. Det ska i alla fall de tokiga masarna från Götaland se till. Sven-Arne tippar 4-3 och Anders 5-2.

Blir det slutspel för Leksand?

- Det är klart, säger Anders, som flyttade från Malung till Jönköping för sex år sedan. Annars blir det ju sista resan för oss i år.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons