Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidström bäste back – igen

Annons

– Jag vet inte vad som är värst – att slita för Stanley Cup i två månader eller alla fester efteråt, sade Lidström skämtsamt till Detroit Free Press.

Han hade all anledning i världen att fortsätta fira. Lidström blev den förste att vinna Norris Trophy två år i rad sedan Ray Bourque vann 1990 och 1991. När den svenske backklippan efter sin tredje Stanley Cup-titel utsågs till mest värdefulle spelare i slutspelet blev han historisk som den förste europén att vinna utmärkelsen.

Lidström vann också Norris Trophy överlägset. Han röstades fram som etta på 59 av 62 röstsedlar. Lagkamraten Chris Chelios blev tvåa och Colorados Rob Blake trea.

Därmed kan svensken sätta punkt för en fantastisk säsong. Den 32-årige Lidström förklarar sin storhet som back så här:
– Positionsspelet har alltid varit nyckeln för mig. Det är något som Dave Lewis (Detroits assisterande tränare) lärde mig i början av min NHL-tid. Det gäller att inte flänga runt för mycket.

Nu ser Nicklas Lidström fram emot en skön semester i Sverige dit han åker nästa vecka. Under sommaren kommer dessutom Stanley Cup-bucklan till Västerås och ’’Lidas’’ planerar att visa upp den på sin sportbar som han äger tillsammans med Edmontons målvaktsstjärna Tommy Salo.

Lidström var också nominerad i klassen för den mest sportslige i ligan, men det priset gick till Carolinas Ron Francis. Kristian Huselis, Florida, var andre svensk som var nominerad i galan i Toronto, men titeln som årets rookie gick som väntat till Atlantas Danny Heatley.

Montreals målvakt Jose Theodore vann två priser, dels den prestigefyllda Hart Memorial Trophy till den mest värdefulle spelaren för sitt lag, dels bäste målvakt.
Nicklas Lidström togs också ut i årets lag där Markus Näslund också tog en forwardsplats. Kristian Huselius fick plats i årets rookie-lag.

TT

Mer läsning

Annons