Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidström avgjorde

Annons

ISHOCKEY/DETROIT.

u Med fem minuter kvar av andra finalmötet mellan Detroit och Carolina avgjorde Nicklas Lidström matchen. Med ett mål samt en assist inom 13 sekunder blev svensken matchens spelare.

Andra finalmötet i Stanley Cup mellan Detroit Red Wings och Carolina Hurricanes ägde rum i Detroit och en slutsåld Joe Louis Arena, 20 058 åskådare.

Efter första perioden var ställningen 1-1 efter det att Red Wings Kirk Maltby och Carolinas Rod Brind'Amour hade slagit till. Båda målen kom i spel fyra mot fem.

När det sedan inte blev fler mål och slutet av matchen började skönjas, anade de flesta att detta kunde bli ännu en match som skulle avgöras i sudden death.

Men när Carolina i den fjortonde minuten av slutperioden fick Martin Gelinas utvisad passade Lidström på. Med ett skott som Hurricanes målvakt Arturs Irbe var chanslös på, gav han först Detroit ledningen med 2-1. En dast 13 sekunder efter det att målet noterats, stod han tillsammans med Fredrik Olausson, för assist till lagkompisens Kris Drapers 3-1-mål som även blev slutresultat.

Det var Lidströms femte mål och hans tionde assist i slutspelet vilket för honom till första platsen i backarnas poängliga på sammanlagt 15 poäng. Red Wings seger gör att det står 1-1 i matcher när lagen bryter upp från Detroit och beger sig till Raleigh, North Carolina, för de kommande två matcherna. (TT)

Miljardsmällar

BOXNING/MEMPHIS

u Två boxare som har sett sina bästa dagar.

Ändå gör tungviktsmötet mellan Mike Tyson och Lennox Lewis verkligen skäl för namnet.

Matchen väntas bli det mest penningstinna i boxningshistorien med intäkter på motsvarande mellan 1,2 och drygt 1,4 miljarder kronor.

En del beskriver mötet mellan Tyson och Lewis som titelmatchen alla ville se - för fem år sedan.

- Det handlar inte om då och nu utan om vad som händer på lördag kväll. Det är så ironiskt att ni säger att jag inte är så bra som jag var förr, sade Tyson på en presskonferens, och fortsatte:

- Jag är rätt säker på att Lennox inte heller är så bra som han var tidigare. Men det som nu gäller är två unga män, eller medelålders män - vilket ni nu vill - som ska slåss om världsmästartiteln i tungvikt.

Det sistnämnda har ingen tvivlat på. Timmarna efter att biljetterna, de dyraste kostade 2 400 dollar, släppts var samtliga 19 600 platser i Pyramid Arena i Memphis slutsålda. Biljettintäkterna blir rekordstora, 23 miljoner dollar.

(TT-Reuters-AFP)

TT

Mer läsning

Annons