Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liam går i pappa Willys fotspår

Annons

- De brukar säga att det syns att han är en lindströmare, berättar Willy Lindström ironiskt. Men annars är vi relativt olika i spelsättet, Liam är lite större än vad jag var som forward och går lite mer på krafthockey till skillnad mot min spelstil.

Willy arbetar i dag som Europascout åt Stanley Cupfinalisterna Carolina Hurricanes och när det gäller Liam betonar han att skolarbetet är lika viktigt som att det finns ett intresse för att utvecklas inom hockeyn.

Liam börjar till hösten sitt tredje år på hockeygymnasiet i Mora och under två år tillbaks har han tillhört Mora IK:s J18 och J20-lag. Under samma tidsperiod har han varit med på alla landslagsturneringar för sin årskull. Innan tiden i Mora spelade han bland annat för Brynäs J18-lag och i TV-pucken för Gästrikland.

- Pappa har givetvis varit en av förebilderna för mig, men sedan unga år har det funnits flera inom hockeyn som bidragit till att jag hela tiden utvecklats till att bli bättre hockeyspelare, berättar Liam och fortsätter:

- En av mina drivkrafter till hockeyn är att det fortfarande är roligt, samt den goda gemenskapen som jag upplevt mellan lagkompisar.

Liam har så länge han kan minnas, spelat som centerforward och haft sin styrka i speluppfattningen och tekniken med klubban.

Tränaren för småkronorna och Team 18:s trupp, Peter Johansson, instämmer i beskrivningen på 17-årige Liam.

- Han är en fysiskt stark center, med en känsla för speluppbyggnaden, säger Peter Johansson och tillägger att han behöver kvickare på skridskorna.

Liam håller med om att hans skridskoåkning behöver bli rappare, samt att han strävar efter att bli smidigare på isen. Han hittills haft relativt tur med skador, endast ett sträckt ledband i foten och en axel ur led har satt käppar i hjulen.

Elitlägret i Enköping i helgen leder till att 22 spelare plockas ut och kommer under söndagen resa ner till Tjeckien och Slovakien, för att delta i hockeyturneringen U18 Junior World Cup som kommer att spelas under nästkommande vecka.

- Det var väldigt kul att bli uttagen och givetvis hoppas jag på att få åka till turneringen i Tjeckien och Slovakien, säger Liam, som två år tidigare fått åka på den efterföljande landslagsturneringen.

Hans stora mål i år är att försöka ta en plats i Moras A-lag, samt att till våren få spela JVM med småkronornas Team 18 trupp. Givetvis drömmer han som många andra hockeyspelare om NHL-spel och att få representera Tre Kronor i stora turneringar.

- I år siktar jag på att göra så bra resultat som möjligt, med tanke på att NHL-draften för min årskull 85 läggs fram till nästa sommar, berättar Liam, som försöker blicka framåt, samtidigt som han vill ta ett år i taget. Ett steg närmare i fotspåren av vad fadern Willy fick uppleva på andra sidan Atlanten.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons