Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LHF spelade oavgjort trots målfattig halvlek

Annons

- Jo, visst var det lite anmärkningsvärt med så lite mål under en hel halvlek. Men vi fick inte alls till vårt anfallsspel då, konstaterade Ludvikatränaren, Janne Bergman.

- Vårt försvarsspel däremot var bra under hela matchen.

Spelare och ledare i LHF var förvarande om att det skulle bli tuffa tag i Kiruna sporthall.

- Kirunatjejerna spelade en fysisk handboll med mycket låsningar och tröjdragningar och det verkar som om domarna här uppe tillåter det spelet, vilket vi inte är vana vid, kommenterade LHF-tränaren.

Och den stora publiken på drygt 400 personer eldade på sina favoriter, speciellt mot slutet när Kiruna hämtade upp 15-17 till 17-17. Trots många tuffa närkamper blev det bara två utvisningar i matchen, båda drabbade en och samma spelare i hemmalaget.

I första halvlek spelade LHF bra, både offensivt och defensivt.

- Vi krånglade till det i anfallet i andra halvlek och kom hela tiden för nära deras försvarsblock. Vi tvingades avsluta från kanterna och på dom skotten var deras målvakt bra, förklarade Janne Bergman.

LHF orkade alltså med bara tre mål i halvlek nummer två. När hände det senast?

Båda lagen hade chansen att avgöra i slutet men 17-17 stod sig tiden ut.

Camilla Karlsson löste av Maria Carlsson i målet till andra halvlek och gjorde många fina räddningar. Emma Rosén ska ha ett plus i kanten för bra försvarsspel. Offensivt var det ingen som klev fram även om Stina Arons började lovande.

KIRUNA - LUDVIKA 17-17 (12-14)

Målen, Ludvika: Viktoria Karlsson 5, Linnea Larsen 3, Kristina Arons 3, Louise Magnusson 2, Elin Pettersson 2, Emma Rosén, Johanna Hagström.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons