Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LHF:s damer i toppslag

Annons

Efter en både spel- och målmässigt jämn första halvlek, Ludvika hade ett mål upp i målprotokollet, så lossnade det med besked i andra.

Något som också accentueras av slutresultatet, 32-19.

- Jag tror inte vi någon gång har gjort en bättre halvlek, strålade LHF-tränaren Janne Bergman efter slutsignalen och fortsatte:

- Jag är fantastiskt nöjd.

Imponerad av Ludvikalagets spel var också Skånelas tränare Jocke Lundberg, som rest med klubbens farmarlag till Ludvika.

- Vi hade ingenting att sätta emot hemmaflickorna i andra akten.

- Ludvika är klart värt att prova vingarna i division 1, slog Lundberg, som hade sin bästa spelare i Hanna Johansson, fast.

Innan det är dags för avancemang och segerpraliner, som Bror Wallin (lagansvarig), Janne Bergman och kompani lär drömma om utan att riktigt våga ta orden i sin mun, så väntar närmast Årsta AIK på bortaplan.

- Det blir en ren seriefinal, där vi måste upprepa spelet från i dag, säger Bergman. Som kan räkna med extra stort stöd.

LHF sätter nämligen in en extra supporterbuss till matchen.

Även om Linnea Larsen, Maja Koskelainen, som gjorde sin första match i Sporthallen efter återkomsten från Örebro, och Viktoria Karlsson stod för 23 av målen så hade de god hjälp.

Tunga skott blandades med finsnickeri och briljans.

- Jag vill inte nämna någon spelare före den andra, fortsatte Bergman.

Med all rätt.

Emma Rosén... Johanna Hagström... Louise Magnusson... Anna Druvefors... Carina Gunnarsson, listan på spelare som var ordentligt på tårna denna eftermiddag kan göras riktigt, riktigt lång.

Och i målet storspelade Camilla Karlsson.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons