Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LHF förstärker

Annons

Borlängekillen Andreas Bergdahl, som sedan två år tillbaka bor i Märsta, har under en längre tid varit på gång till nya division 2-laget Ludvika HF, och nu har han alltså bestämt sig.

- Jag tänker flytta hem till Borlänge och återuppta min högskolestudier. Och då är Ludvika HF ett bra alternativ, eftersom jag vill fortsätta att spela handboll, säger 27-årige Bergdahl.

Alltså lockade inte moderklubben Borlänge HK och spel i division 1.

- Det ser ut som att Borlänge får en tunn trupp och det känns roligare att prova något nytt och komma till en klubb med en positiv anda.

De två senaste säsongerna har Andreas spelat i Märstalaget Skånela och i år fick han vara med om att följa med laget ned i tvåan.

Tränare Carlsson säger så här om 9-metersspelaren Andreas Bergdahl säger :

- En riktigt vass skytt. För, jag tror att det är tre år sedan, vann han skytteligan i division 1. Han är lång och svårstoppad.

Från Borlänge kommer också Per Lennartsson, som halva den senaste säsongen spelade i Borlänge HK. Sedan flyttade han till Ludvika för att jobba på ABB.

Kombinationen jobb och idrott går inte alltid ihop, men nu har Lennartsson hittat en lösning och därför sagt ja till LHF.

- En snabb spelare som vi kommer att få nytta av, säger Mats Carlsson.

21-årige Christian Bergstrand var det tredje nyförvärvet som LHF kunde presentera i går. Han kommer från Eskilstuna där han har gått på handbollsgymnasiet och spelat i Guif:s farmalag HK Eskil.

- En duktig kantspelare som jag har sett i aktion fler gånger.

Tränare Carlsson är förstås nöjd nu när truppen förstärks och breddas.

- Verkligen. Nu blir det konkurrens om platserna och det är bra.

Alla tre har alltså sagt ja till LHF. Nu återstår det för berörda klubbar att komma överens.

- Det ska ordna sig, men något av fallen kan gå till övergångsnämnden, säger Kjell Israelsson i Ludvika HF.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons