Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LFK-poäng mot Rynninge

Annons

Örebrolaget Rynninge är med i toppen av division 2 västra Svealand och har hittills gjort sig känt som ett svårslaget lag som släpper in få mål. LFK är indraget i striden kring det nedre strecket. Det var förutsättningarna när lagen möttes i lördags.

Hemmalaget öppnade mycket inspirerat och redan efter fem minuter var det nära 1-0 då Yann Le Mau sköt strax utanför. Drygt tio minuter senare var det ännu närmare - Mattias Pettersson träffade ribban med ett distansskott.

Efter hand mattades LFK något och Rynninge flyttade upp spelet. Henrik Johansson höll så när på att hitta rätt, men hans skott styrdes till hörna via ett LFK-ben.

Dryga halvtimmen var spelade när hemmalagets Yann Le Mau orsakade en straff. Den tog gästernas Mathias Alperud hand om, men Ludvikamålvakten Mikael Svensson gick åt rätt håll och räddade.

- I första halvlek spelade vi taktiskt riktigt, tyckte LFK-tränaren Magnus Edberg.

Så var dock inte fallet i den andra halvleken. Rynninge tog nämligen över helt mot ett stillastående och handlingsförlamat Ludvika.

Henrik Johansson hade en nick som nuddade ribban, Anders Bromsjös skott tog i utsidan av stolpen och Henrik Andersson träffade ribban med en nick.

- Vårt spel blev för statiskt i den andra halvleken. Vi rörde oss för dåligt och därmed blev det för många svåra passningar, förklarade Edberg.

Men det var frapperande hur sällan Rynninge kom till avslut, trots stort bollinnehav och säkert passningsspel.

- Vi ville ju få dom att ta avslut utanför straffområdet och det lyckades vi bra med.

På tilläggstid var det faktiskt nära att LFK avgjort. Inhopparen Magnus Andersson fick ett bra skottläge, men bollen rullade precis utanför.

LFK:s första 20 minuter var riktigt bra. Resten av matchen, så där.

En pinne blev det i alla fall och i det läget laget befinner sig är alla poäng välkomna.

- Jag är ganska nöjd. Hade vi fått hål på dom i början tror jag att vi hade vunnit, tillade Magnus Edberg.

Målvakten Mikael Svensson uppträdde stabilt matchen igenom. Mattias Pettersson gjorde en mycket stark första halvlek, men försvann i den andra. Mattias Johansson och Mattias Ericson ska också nämnas.

Rynninge är ett stabilt lag med många bra bollspelare. Dock märktes brister i anfallsspelet. Klart bäst hos gästerna var mittbacken Josef Üren.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons