Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LFK mållöst - igen

Annons

I sin premiärmatch för LFK styrde och ställde Wiklund med sitt försvar och han hann också med ett antal fina räddningar.

- Det var kul att få spela fotboll igen och roligt att jag fick en hel del att göra också.

Micke var helt överspelad vid Hertzögas matchavgörande mål, men hans storspel i övrigt kunde ha räckt för åtminstone en Ludvikapoäng.

För Ludvika skapade en del chanser, inte minst efter hörnor. LFK vann faktiskt hörnstatistiken med hela 9-1, visserligen missvisande sett till spelet, men ändå ett bevis för att Ludvika så sakteliga är på rätt väg.

- Vi skulle förstås behöva göra lite mål och hade ju flera chanser på hörnorna, konstaterar Mikael Wiklund.

För egen del är i alla fall fotbollen rolig igen. Han säger att han trivs utmärkt i sin nya klubb.

- Det är bra grabbar i laget. För min del känns det lagom att spela med Ludvika. Egentligen kanske det blir lite för lite träning, två respektive tre gånger varannan vecka, men för mig känns det rätt för att hitta motivationen igen.

Ludvikas tränare Lars "Bullen" Björkman var inte sen att berömma Micke Wiklund för hans insats och "Bullen" tyckte också att Per Östlunds comeback såg lovande ut.

Östlund kom in redan i första halvlek, sedan Mattias Hellberg blivit fotskadad.

I andra halvlek provade "Bullen" att spela 3-5-2, med Per Östlund som en av två anfallare. Ett vasst skott fick Per i väg och inställningen var som vanligt bra, men nog behövs en hel del träning innan det är en "fornstor" Östlund igen.

Totalt sett en ganska intetsägande match, där vare sig Hertzöga eller Ludvika imponerade spelmässigt men där ändå hemmalaget var snäppet bättre.

Ludvika var ganska uddlöst offensivt men förvånansvärt stabilt defensivt, mycket beroende på starka insatser av nämnde Mikael Wiklund samt starke mittbacken Kent Sjöberg.

Noteras i LFK kan att inte bara Mattias Hellberg fick utgå fotskadad, detsamma gällde David Persson. Som ersättare för David kom rutinerade Per Forsberg in, men han hann inte få särskilt mycket uträttat på planen.

HERTZÖGA-LUDVIKA

1-0 (1-0)

Målet: 1-0 (18) Magnus Lind.

Hörnor: Hertzöga 1, Ludvika: 9.

Varningar: Hertzöga 1, Ludvika: 3.

Domare: Patric Nyrenvall, Västerås.

Publik: 150.

Ludvikas lag: Mikael Wiklund - Kim Madsen, Kent Sjöberg, Erik Persson, Mattias Hellberg (36) - Ahmed Ilmi (69), Andreas Lindvall, Cormac Loughran, Jonathan Norberg - Muhammed al Kantari, David Persson (60) - Per Östlund (36), Per Forsberg (60), Kevin Madsen (69).

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons