Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LFK i utsatt läge

Annons

Ute på den stekheta men frodigt gröna Hillängsmattan gjorde LFK-arna en spelmässig insats som i mångt och mycket var minst lika bra som hos det hårdsatsande Eskilstunalaget.

Men många fina anfall sprack kapitalt i slutskedet genom ett misslyckat inlägg eller skev sista passning.

Trots allt var LFK inte så långt ifrån en framgång. I mitten på andra halvlek, vid ställningen 1-1, tvingades Citys 20-årige målvakt, Nicklas Berg, till två vassa räddningar, bland annat när Mattias Johansson fick fritt skottfält.

Mål där och LFK hade säkerligen haft minst en poäng räddad.

Men med drygt tio minuter kvar flög poängförhoppningarna sin kos, när Christoffer Olofsson sprang sig helt fri och kunde stöta bollen förbi en maktlös Micke Svensson i målet.

Synd om Micke, som presterade en ny fin match och bland annat räddade ensam med tidigare allsvenske forwarden Patrik Carlsson.

City gjorde ingen kanonmatch men det märktes ändå till och från under spelets gång att det finns både stabilitet och kvalitet i laget.

En av de absolut bästa spelarna var mittbacken Sami Hanna, tidigare Syrianska, som nyligen blivit spelklar för sitt nya lag.

I LFK är situationen betydligt mer dyster.

I nästa match - mot Ölme borta - får man klara sig utan avstängde Per Östlund och fotskadade Jens Källving.

- Vem vi ska ha som bollmottagare då blir en svår nöt att knäcka, sa tränaren Magnus Edberg bekymrat.

Flera av spelarna är uppenbarligen heller inte riktigt på topp. Mattias Ericsson och Kent Sjöberg, som med sin höga kapacitet ska bära upp laget, gjorde ingen dålig match men heller ingen succé.

Bäst i laget var målvakten Micke Svensson och mittfältaren Andreas Lundholm. Lagkaptenens hårda jobb i värmen imponerade oerhört.

Men bristen på en konstruktiv kraft på mittfältet är påtaglig.

Så till sist lite grand om de två målen i första halvlek. Under synnerligen chansfattiga 45 minuter bjöd City-försvaret på LFK:s ledningsmål i den 36:e minuten.

Målvakten Nicklas Berg kolliderade med sina uteförsvarare, varvid bollen hamnade framför "Issa" Nunez, som stötte den i tomt mål.

Det tog dock inte City mer än två minuter att kvittera. Christoffer Olofsson föll efter en armdragning i LFK:s straffområde och den kvinnliga domaren, Eva Ödlund, stod välplacerad och tvekade inte. Samuel Andersson heter den säkre straffskytten.

Senast LFK vann var hemma mot Värtan den 15 juni. Nu har man spelat ytterligare sex matcher utan att få seger-hurra i omklädningsrummet.

- Det är kanske inte så konstigt att det blir så här för ett lag i Ludvikas situation. De jobbar hårt och försöker spela fotboll men ligger ändå i träsket, konstaterade motståndartränaren "Dala" Dalkvist torrt.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons