Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lewén - världsbäst

Annons

Just nu är världens bästa Skicrossåkare svensk.

Efter en rad segrar i den spektakulära sporten Skicross rankas Lars Lewén, 27 år från Bromma och Borlänge, som världens bästa skicrossåkare.

Nu till helgen får han chans att visa upp sig på hemmaplan när den svenska finalen i Crossmaxserien avgörs i Vemdalen.

Skicross innebär att fyra skidåkare startar samtidigt och sida vid sida åker i en bana med velodromkurvor och hopp. Först ner i varje heat vinner och genom detta knockout-system koras slutligen en segrare.

Borlängeåkaren Lars Lewén vann nyligen Winter X-games i Aspen, USA samt US Open i Vail, USA veckan efter. Winter X-Games anses vara den mest prestigefyllda tävlingen i världen när det gäller actionsport och tävlingen liknas ofta vid de alternativa sporternas motsvarighet till OS.

Lars har kammat hem segrarna i de första två deltävlingarna i svenska Crossmaxserienserien och är därmed storfavorit inför den tredje och avgörande tävlingen.

Finalen avgörs i Vemdalen nu till helgen med kval fredagen den 21:a och final lördagen den 22:a.

På damsidan leder Malungstjejen Magdalena Jonsson, men hon kommer på grund av ett avdraget korsband inte kunna ställa upp i finalen.

Kampen blir då istället hård mellan det unga skicrosslöftet Sanna Tidstrand 17 år från Sälen/Sörsjön och Ulrika Ramberg, Rättvik.

Mer läsning

Annons