Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennie visade klass

Annons

Lennie Nilsson är en av dessa. Han vann klassen pojkar 13-14. Seniorsegraren i lördags blev smålänningen Jonas Westman, Eksjö CK.

-Kanonkul. I finalen fick jag en bra start och skapade ett försprång i första kurvan och det kunde jag sedan hålla in i mål, säger en nöjd Lennie Nilsson.

Nåscyklisten övertygade redan i sina tre heat med lika många segrar. Och i finalen var han lika snabb i starten som tidigare och kunde ohotad vinna första deltävlingen i 4-Crosscupen pojkar 13-14.

I samma klass blev tvillingbrorsan Eddy Nilsson bronsman.

-Lennie har en vinnarskalle och är helt klart en cyklist för framtiden, säger Tommy Johanson, lördagens tävlingsledare och tränare/lärare vid Vansbros cykelgymnasium.

Tommy var inte bara tävlingsledare i lördags. Han var även med och tävlade för Nås, som arrangerade deltävlingen. Och Johanson var verkligen med och fightades om pallplatserna i A-finalen.

Tidigare hade den forne SM-mästaren i Downhill 2003, kvalificerat sig genom bra heatplaceringar i seniorklassen.

A-finalen blev en spännande historia från start till mål. Jonas Westman, Eksjö CK, fick en kanonstart, tätt följd av Tommy.

Längre ner i den snabba cykel-crossbanan vid Smedbergsskolan, utökade han sin ledning och förstaplatsen höll Eksjöcyklisten in i mål.

Tommy gick i mål på bronsplatsen och bakom sig hade han en av Sveriges bästa mountainbikecyklister, Frans Sjöholm från Kvänum, med flera SM-guld.

-Jag siktar hela tiden på att vinna, men jag är nöjd med mitt brons, säger Tommy Johanson, som trots det fina sommarvädret hade önskat fler deltagare än de drygt 30 som kom till start.

Mountainbikeseger vid Downhillcupen i Gesunda och nu vinst i samma gren men i 4-Crosscupen i Vansbro.

Trivs du i Dalarna?

-Ja, (skratt), det verkar så. Mitt självförtroende har succesivt ökat under säsongen och jag växte av segern vid Gesunda och med en seger även här, så lovar det gott inför de fortsatta deltävlingarna, säger Jonas Westman, som tidigare studerat vid Vansbros cykelgymnasium.

Nästa deltävling i 4-Crosscupen är i Åre den 23 juli. Dagen innan tävlas det i den andra MTB-cupen Downhill.

I båda cuperna handlar det deltävlingspoäng och i Åre ska det även köras om SM-titlar.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons