Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena gör comeback

Annons

Senaste tävlingen som Lena deltog i avgjordes hösten 2002 på Ibiza. Det var samma distans som i Säter: 4 kilometer simning, 120 kilometer cykling och 30 kilometer löpning. Då slutade hon fyra.

- Nu vet jag inte riktigt hur jag står mig mot mina konkurrenter. Jag vet inte hur fort jag kan komma tillbaka efter graviditeten, men jag känner mig som vanligt.

Lenas dotter Karin föddes i juli förra året och i september började Lena träna ordentligt igen. Hon har dock dragit ner på lite på träningen. Nu tränar hon cirka 20 timmar i veckan jämfört med 25 som det var tidigare.

- Jag har kunnat springa i nio månader utan att vara skadad. Så har det inte varit förut, så det är positivt att jag har minskat träningsmängden, berättar Lena.

Flera gånger säger Lena, helt spontant, att hon älskar Säter och den här tävlingen. När hon för en månad sedan var på lands-lagsläger hann hon inte till centrum i Säter. I dag kommer hon till stan och ska då bara ta det lugnt, se på de andra som tävlar, prova nya cykelhjul och flanera.

Men hon är lite orolig för banan.

- Den är inte optimal för mig. Fem varv på cyklingen betyder nio vändpunkter och jag är inte så bra när det är tekniskt svårt. Men det är ju bra för publiken och jag får hoppas att de hejar fram mig så att det går fort ändå, säger Lena och skrattar.

Förberedelserna har inte blivit som hon tänkte sig. Hon var inte iväg på något träningsläger till Mallorca. Men en tävling i Nyköping var inbokad i maj.

- Det var tre grader varmt och regn, så jag bröt efter halva cyklingen. Det var hemskt.

Under landslagslägret i Säter kördes en träningstävling på banorna.

- Det var min genomkörare, så det är väl inte den optimala uppladdningen. Men jag hoppas kunna göra ett bra lopp i alla fall.

Efter Säter väntar vila, både kroppsligt och mentalt. Sedan får Lena se vilka fler tävlingar som hon kör i sommar.

- Det känns lite pirrigt att tävla igen, men det känns bra och det ska bli roligt att komma till Säter, säger Lena.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons