Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksingarna petades

Annons


Både Ritola och Andersén har funnits med i J20-landslaget hela säsongen och båda två fanns med i den 29-mannatrupp som togs ut till det JVM-läger i Mora som avslutades i går.

När förbundskaptenen Torgny Bendelin i går bantade truppen med sex spelare, var dock Ritola och Andersén två av dem som fick kliva av.

De fyra övriga som får lämna truppen är målvakten Mattias Modig, Luleå, backen Linus Morin, Brynäs samt forwardarna Andreas Engqvist, Djurgården och Robin Figren, Calgary Hitmen.

Under gårdagen fick Svenska Ishockeyförbundet klartecken från New Jersey Devils att klubben släpper Nicklas Bergfors till JVM-turneringen.

Bergfors anländer till truppen någon gång under VM-läger 2 i Norrtälje den 18-23 december, och när han anlänt till truppen får en annan spelare lämna den och den slutliga JVM-truppen kommer därmed att bestå av 22 spelare.

Björklöven är den klubb med flest JVM-spelare, fyra stycken, och bland "Lövens" JVM-spelare märks Alexander Sundström, son till gamle storspelaren Patrik Sundström.

Luleå har med tre spelare i JVM-truppen.

JVM-turneringen avgörs i Leksand och Mora den 26 december-5 januari.

Fotnot: Vi försökte förgäves att nå Torgny Bendelin, Niclas Andersén och Mattias Ritola under gårdagskvällen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons