Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandsspelare till Mora?

Annons

- Mora är intresserade av Jonas, så mycket kan jag säga och inom de närmaste dagarna ska jag och Jonas träffa både Leksand och Mora för att diskutera framtiden, säger Elofssons agent, Patrik Aronsson.

Under den vecka som gått sedan kvalserien färdigspelades har Jonas Elofsson vilat ut och kopplat bort hockeyn helt och hållet.

Och att ta klivet från Leksand till Mora ser han som ganska kontroversiellt.

- Det skulle kännas lite overkligt att gå från Leksand till Mora. Det är ju inte många spelare som gjort det innan mig, säger Jonas.

Har du tänkt dig att spela med Leksand i allsvenskan eller vill du spela i elitserien?

- Det är klart att elitseriespel alltid lockar, men samtidigt har jag varit med och spelat ner Leksand i allsvenskan och det känns ju inte så bra, säger Jonas.

Johan Rosén har tidigare spelat i Mora och nu placeras han återigen i Ovansiljansklubben.

- Men jag har inte hört något om Mora och kan dementera det ryktet, säger Johan.

Ditt kontrakt med Leksand går ut. Vad har du för planer för framtiden?

- Jag har inte pratat med Leksand än och vet inte vad klubben vill. Men visst känner jag att jag skulle vilja avsluta karriären på ett bättre sätt än att spela ner ett lag i allsvenskan och själv är jag villig att fortsätta i Leksand, förklarar Johan.

Även Johans sju år yngre bror, nyblivne 30-åringen Roger Rosén, som spelat i AIK de två senaste säsongerna placeras i Mora.

- Jag har ingen aning om vad som händer till nästa säsong. Mitt kontrakt med AIK går ut och jag vet inte hur mycket klubben ska satsa inför nästa säsong, säger Roger.

Rogers fru kommer från Mora och svärföräldrarna bor på orten, så att Roger placeras i nyblivna elitserielaget Mora är knappast någon överraskning.

Även Tobias Holm, vars kontrakt går ut med Leksand, placeras i Mora.

Holm gick dock inte i går att nå för en kommentar.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons