Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands tredje raka bortaseger

/

Leksand har spelat tre bortamatcher i december och vunnit samtliga. I går vann laget prestigematchen mot Malmö med 2–1.

Annons

– Vi följde vår matchplan helt och hållet och jag är oerhört stolt över killarna, säger Leksandstränaren Andreas Appelgren.
Leksand kom till bortamatchen mot Malmö med fyra tunga forwardsnamn – Pelle Prestberg, Mark Hurtubise, Michael Raffl och Filip Forsberg – på frånvarolistan.

Det tvingade Leksandstränaren att ändra matchplanen.
– Vi gjorde en matchplan där vi skulle spela snålt och framför allt att stå emot de första tio minuterna. Vi lyckades perfekt med det och i andra perioden började vi gå fram och forechecka så hårt så jag blev lite orolig att vi skulle orka i tre perioder.
Leksand, som genomförde matchen på tre femmor, var också lite illa ute de fem-sex första minuterna av den tredje perioden då Malmö tryckte på och skapade två utmärkta chanser till att göra 2–1.

I stället för ett hemmamål kunde Tobias Forsberg elegant göra 2–1 för Leksand efter 6.32 och det skulle visa sig bli matchavgörande, trots att Malmö, efter Jens Bergenströms utvisning, fick spela sex mot fyra sista 88 sekunderna.
– Vi var lite illa ute i början av tredje perioden, men vi vinner matchen rättvist. Vi skulle ha varit i ledningen med 4–1 efter två perioder med tanke på de chanser vi skapar.
Det är ingen tvekan om att Leksand var det klart bästa laget och stod för de bästa och de flesta målchanserna, framför allt i den andra perioden, då bland annat Johan Ryno brände två frilägen.
– Målskyttet är vårt stora problem och vi måste börja göra fler mål i matcherna. Men det har sett bättre ut på träningarna den senaste tiden så jag tror det kommer att lossna.

Leksand har bara en poäng på de fyra senaste hemmamatcherna, som bland annat gett svidande förluster mot bottenlagen Borås och Tingsryd.
Desto bättre fungerar spelet på bortaplan där Leksand vunnit tre raka – mot Mora, Västerås och Malmö.
– Vi spelar verkligen jättebra på bortaplan och vi kan slappna av mer där än i hemmamatcherna. Tyvärr har det blivit betungande för spelarna på hemmaplan och det är något vi måste jobba med.
I Leksand startade Martin Janolhs i förstakedjan med Johan Ryno och Jon Knuts, men ersattes i de två sista perioderna av junioren Fredrik Händemark.
– Vi ville ha in lite mer tyngd och dessutom är Fredrik en duktig tekare, förklarar Appelgren det bytet.

Mer läsning

Annons