Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands önskerepris

Annons

Målsättningen nu som då är att dra in pengar motsvarande de cirka sju miljoner kronor Leksand förlorade när klubben åkte ur elitserien.

- Jag både hoppas och tror på en lika stark respons och ett lika bra resultat nu som 2001, säger ordförande Nils-Erik Johansson.

- Hittills har de kontakter jag haft enbart varit positiva. Det är ingen som sagt nej, nu satsar vi på annat.

Ni fick ett väldigt stort förtroende för tre år sedan. Många ställde upp på er kampanj. Nu kommer ni tillbaka i samma situation. Är du inte rädd för att många ska säga "nej tack, ni fick ju chansen men tog den inte"?

- Det skulle naturligtvis kunnat vara så. Men ingenting tyder på det. Hittills har ingen av de många kontakter jag haft pekat i den riktningen.

- Men om vi inte haft vår storsatsning, bygget av Ejendals Arena, tror jag inte det hade gått. Den visar att vi själva satsar och tror på vad vi gör.

Om 14 dagar tas första spadtaget. Om drygt ett år, i början av oktober 2005, ska bygget stå färdigt.

Bygget är också det samlande namnet på Dalauppropet, version 2.0, som presenterades av klubbdirektören Jonas Bergqvist och projektansvarige Kent Lövgren i går.

"Tillsammans bygger vi nya Leksand", var rubriken.

- Att vi kommer igång en månad senare nu än förra gången är inget problem, hävdar Kent Lövgren.

- Nej, men det är oerhört viktigt att vi är i gång före sommaren, före turistsäsongen börjar och folk kommer hit, anser Nils-Erik Johansson.

De fyra hörnstenarna i operation Bygget är:

3 Arenabygget.

3 Lagbygget.

3 Juniorbygget.

3 Medlemsbygget.

- Vi fick kritik i vintras för att det riktiga Leksandshjärtat saknades. Därför har hjärtat en central plats i den här kampanjen. Leksandshjärtat ska vara med i fortsättningen, försäkrar Lövkvist.

- Att ha hjärta för Leksand är en av hörnpelarna.

Att dalahockeyns förändrade maktpositioner har påverkat eller kommer att påverka kampanjen förnekas unisont av alla i Leksand.

- Vi har inte mött någon som säger att vi satsar på Mora IK i stället. Möjligen att de satsar på Mora också, säger Nils-Erik Johansson.

Klubbdirektören Jonas Bergqvist är fylld av framtidstro men på samma gång realistisk:

- Det blir självklart tuffare den här gången men på samma gång är det spännande. Att vi befinner oss i en situation som vi inte önskat oss är en självklarhet. Det är en tuff tid med tvära kast. Nu handlar det om att anpassa kostymen till de nya förutsättningarna, säger Jonas Bergqvist.

Även han förnekar att Leksand skulle lida av att Mora gått upp, att lillebror blivit störst.

- Jag ser det inte så. Vi är kollegor. Och jag har inte märkt någonting negativt för oss som en konsekvens av att Mora gått upp.

Din vision?

- Att vi spelar första matchen i Ejendals Arena i elitserien inför 7 500 åskådare.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons