Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands fina poängsvit bruten

Annons

I sex föregående matcher fick Leksand loss poäng men i Kinnarps arena tog den fina sviten slut. Tabellettan HV tog sig ur de problem man hade med ett piggt och alert Leksand och drog på slutet ifrån till 5-1.

Stora siffror kan tyckas, men bottenlaget Leksand utmanade verkligen HV och flåsade HV- lirarna i nacken inför sista perioden.

- Jag är imponerad av Leksand, sade HV-backen och masen Lasse Jonsson, som tidigare spelat i Leksand.

Det såg bra ut för Leksand i två perioder. Man visade upp en jämnhet över laget som saknades under de tunga höstmånaderna och nu fanns både rappa skridskor och spelidéer.

Men det är bara att ännu en gång konstatera att Leksand dessvärre saknar naturliga avslutare som kunde omsätta de fina lägen som laget skapade i Kinnarps arena.

Leksand klarade av tre numerära underlägen i första perioden och utnyttjade själva ett av sina tre.

Ryske backen Yan Golubovsky, som direkt inte varit någon gunstling hos Leksands supporters hittills, fick på en riktig stänkare från blå och en skymd Stefan Liv var chanslös.

En frisk och lovande inledning av leksingarna mot ett HV som höll i sig långt in i matchen. Johan Backlund var strålande mot Luelå senast och Tomas Duba lika bra, trots att han inte spelat på en månad.

På 47 sekunder i andra perioden vände dock HV 0-1 till 2-1. En nonchig bakom-ryggen-passning i egen zon av en leksing gav pucken till Mika Hannula som serverade Martin Thörnberg målpasset till 1-1.

47 sekunder senare trampade HV:s dalabördige målkung, Andreas Karlsson, in i Leksands zon och satte pucken smart vid första stolpen hos Duba.

Även om hemmalaget, styrkta av målet, hade mer av matchen i andra perioden fortsatte Lek-sand positivt. Rapp skridsko- åkning och öppnande pass gav ett flertal lägen, men Stefan Liv var omutlig.

Fyra minuter in i tredje perioden dödade Johan Davidsson matchen med 3-1 i power play.

Den smällen kunde Leksand sedan inte resa sig ifrån och trots tappra försök var matchen hemma för HV.

Bekräftelsen dröjde dock till sista minuten med både 4-1 och 5-1.

- Vi har fortfarande chansen att ta oss uppåt i tabellen, det handlar trots allt inte om ett omöjligt avstånd, sade Leksands-tränaren Per-Erik Eklund.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons