Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand vände och vann

Annons

- Helt okey, tyckte Leksands tränare Jukka Rautakorpi. Som jag ser det var det en klockren high stick, men det är klart att de i Rögles läger tycker annorlunda.

- Den klubba som var uppe var inte Mikael Gaths som styrde in pucken. Jag har tittat på videon och målet borde ha godkänts, sade Rögles assisterande tränare Peter Johansson.

Efter en tre perioder lång holmgång var det ändå inte fel att det var Leksands spelare som fick sjunga segersång. Låt vara att Rögle chocköppnade och pressade starkt i början av matchen. Period två och tre gick till Leksand.

- Därför tycker jag att vi gjorde oss förtjänta av det här, sade Rautakorpi.

Att glida in på isen i Ängelholms ishall inför fullsatta läktare (4 600) är både en prövning och en utmaning för samtliga lag i den allsvenska ishockeyn.

Pasi Saarela, Johan Eneqvist, Mike Silenka och övriga LIF:are var oerhört tända från första nedsläpp, vilket också kostade en hel del utvisningsminuter i de två första perioderna.

- Innan matchen snackade vi om att det förmodligen skulle bli rena knockout-öppningen från Rögles sida. Så här efteråt kan man konstatera att vi trots det inte var riktigt beredda när det var dags för nedsläpp, sade Leksands-tränaren.

Bobo Simensen, kollegan hos skåningarna, var också inställd på ett 60 minuter långt krig.

Simensen var dock mycket kritisk till domaren Pehr Claessons bedömningsnivå och var riktigt upprörd efter eld upphör.

- Nu är vi ju tillbaka i den där jävla skithockeyn som vi vill slippa med hakningar och slashingar över hela banan. Jag är så otroligt besviken över att han inte plockade konsekvent för de där grejerna och det sa jag till honom efteråt, morrade Rögle-tränaren.

Spelarkritik då? Ja, kanadensiske backen Mike Siklenka hade en riktigt bra kväll kryddad med två mål (2-2 och 3-2) och en assist. Nyförvärvet från Klagenfurt var bäst tillsammans med målvakten Peter Hirsch, som dock får ta på sig Rögles 3-3-mål i slutperioden.

- Den senaste månaden har vi spelat bättre och bättre, sa Jukka Rautakorpi. Vi ser mer och mer ut som ett lag nu jämfört med hur det var i början av serien, därför är jag väldigt glad för att vi får betalt för det i kväll.

Efter att ha varit etta i den allsvenska tabellen under i princip hela hösten gick Södertälje om Rögle i går. Nu har även Leksand tagit upp jakten.

RÖGLE-LEKSAND 3-4 (2-2, 0-0, 1-2)

Första perioden: 1-0 (3.25) Jacob Johansson (Mikael Gath), 1-1 (8.20) Roman Vopat (Mike Siklenka) spel fem mot fyra, 2-1 (12.05) Pär Arlbrandt (Jacob Johansson) spel fem mot tre, 2-2 (18.59) Mike Siklenka (Morten Green, Pierre-Edouard Bellemare).

Tredje perioden: 2-3 (2.08) Mike Siklenka (Niko Mikkola, Morten Green), 3-3 (5.07) Patrik Tano (Marc Cavosie), 3-4 (18.27) Tomi Pettinen (Mikael Karlberg).

Skott: 35-36 (13-11, 7-13, 15-12)

Utvisningar, Rögle: Peter Jönsson 2, Mattias Sjögren 2+2, Marc Carvosie 2, Pär Arlbrandt 2, lagstraff 2, Mikael Gath 2, Mattias Carlsson 10. Leksand: Mikael Karlberg 2, Jan Huokko 2+2, Johan Eneqvist 2+2, Mike Siklenka 2, Johan Hägglund 2, Roman Vopat 2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 4 600.

CHRISTER LARSSON

Mer läsning

Annons