Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand vände mot CSKA

/
  • Bistår Ayers. Leksand kunde vända på träningsmatchen mot CSKA Moskva och gå från underläge 1–3 till seger 5–4 i lördags. Här försöker Leksands Jan Huokko bistå lagets nya målvakt Mike Ayers vid ett anfall från CSKA.  Foto: Kjell Jansson

Annons

Forwarden Jens Bergenström, med Borlänge HF som moderklubb, är nog inte ensam om att tycka att det är kul att Leksand åter är på is och att säsongen sakta börjar ta fart.

- Det är riktigt skönt att den börjar rulla igång igen, även om det finns en del att slipa på för oss framöver, säger Jens Bergenström.

Vad tycker du om lagets insats mot CSKA Moskva?

- För att vara en träningsmatch, så tycker jag vi gör en okey insats.

Ni hade en hel del chanser i din femma under matchen?

- Vi gjorde ett mål, när vi var en man mer, men tyvärr brände vi en hel del också, säger Bergenström.

Det mål som Jens pratar om kom i andra perioden, när laget spelade fyra mot tre, och nyförvärvet Daniel Nielsen kunde med ett rappt skott föra Leksand till ledning 4-3. Ett resultat som stod sig till den avslutande perioden. Innan hade CSKA varit det något rappare laget, speciellt i första perioden. En period som präglades av mycket utvisningar.

I början på mittperioden hände mycket. Moskvalaget såg starka ut när de gick fram till ledning 3-1. Men kort därefter lyckades en viljestark Jesper Ollas trycka in reduceringen på egen hand. Och två minuter senare blev det ännu ett dalamål. Sist på pucken var Leksands bäste spelare i matchen: Mikael Karlberg.

- Vi spelade något avvaktande i första perioden. Vi blev lite kvickare och våra passningar var bättre i andra perioden, säger en nöjd Tomas Kempe.

Leksandsspelarna fortsatte att bjuda på en rapp skridskoåkning under slut perioden och Moskvalaget tycktes åka runt på tunga ben, med tanke på matchen dagen innan mot Mora. Rättvist kunde Leksand utöka ledningen. Återigen var det Mikael Karlberg som på backplats hittade rätt, när Leksand spelade fem mot tre. CSKA lyckades reducera innan slutsignalen, men närmar än så kom de inte. På fredag väntar nästa träningsmatch för Leksand. Danska laget Herning Blue Fox står för motståndet i Ejendals Arena.

Mer läsning

Annons