Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand utmanar HV 71

Annons

Ett närmast omöjligt uppdrag.

Det kan man kalla det som väntar Leksand under avslutningsveckan av elitserien.

Fyra matcher återstår och Leksand har att plocka in sju poäng på Södertälje närmast ovanför kvalseriestrecket.

- Allt är möjligt och man får inte vara för realistisk, man måste alltid ha den här "utmaningskänslan" att vi måste köra hela vägen. Det kommer vi att göra och vi ska utmana HV 71 rejält, säger Leksandstränaren Jarmo Tolvanen.

Spelarna och ledarna måste naturligtvis försöka gripa det sista halmstrået som finns, men alla är förstås medvetna om den närmast hopplösa tabellsituationen.

Viktigast för Leksand blir att avsluta elitserien på ett bra sätt, med ett spel som laget kan ta med sig till kvalserien.

Efter förlusten mot Frölunda blev Leksand passerade av Mif och är alltså återigen tabelljumbo.

HV 71 ligger i den andra änden av tabellen, i tabelltopp efter att laget tagit fem av sex möjliga poäng efter uppehållet.

Ex-leksingen Stefan Hellkvist har kommit igång ordentligt efter att han varit borta i ett antal månader på grund av en bröstmuskelskada. "Loppan" har på de fyra senaste matcherna gjort fem poäng och hans kedjekompis Johan Davidsson har samma poängfacit.

I HV 71 saknas ryggskadade Jani Hassinen. I Leksand saknas samma spelare som mot Frölunda; Mike Bales, Elias Granath, Tommy Westlund och Joonas Jääskeläinen.

Niklas Persson sträckte sig i ryggen senast, men räknar med spel.

Därmed aviserar tränare Tolvanen samma lag som mot Frölunda.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons