Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand tog stafettseger på O-festivalen

Annons

Thomas Höjsgaard var startman för Leksands OK i gårdagens rafflande stafett. Och när han lämnade över stafettpinnen till Johan Höij som var andre man började Leksandsorienterarna en imponerade klättring i resultatlistan.

Leksand tycktes trivas i den relativt platta norska terrängen. När Niclas Jonasson växlade över till Olle Kärner, som var slutman för Leksand, så ledde laget med drygt en minut. En ledning som Olle sedan höll i mål.

- Både Johan och Niclas gjorde bra ifrån sig på sina distanser, vilket grundlade vår seger, säger Thomas Höjsgaard.

Tvåa efter Leksand blev Södertälje-Nykvarn.

Norska O-festivalen hade i år samlat drygt ett hundratal orienteringslag. Individuellt var ett stort antal orienterare i farten i samband med sprinten som avgjordes på fredagen och medeldistansen som avverkades under lördagen.

I samband med sprinten hade Niclas Jonasson bäst lycka med sig, sett med dalaögon. Han sprang i mål på bronsplats, 30 sekunder efter segraren Audun Weltzien, IL Tyrvings. IFK Moras Martin Johansson var här 6:a, 46 minuter efter vinnaren.

På medeldistansen dagen därpå var det Martins tur att ta dalabrons i Norge.

Hans Gunnar Omdal, Ovrebo/Vindbjart Orien, segrade på herrsidan och på damsidan blev Kajsa Nilsson, Halden SK, segrarinna. Tvåa respektive trea på medeldistansen blev Karolina Höjsgaard, Domnarvet och Emma Engstrand, Stora Tuna.

- Orienteringen flöt på hyfsat i helgen och formen har börjat infinna sig. Jag är lite missnöjd med sprinten i fredags, men desto nöjdare med att det blev ett brons på medeldistansen. Då visade jag klass och lyckades slå några landslagslöpare, säger Martin Johansson, som till helgen ser fram emot sin stora målsättning för året.

Då väntar tuffa VM-tester i Falköping. En sista gallring inför orienterings-VM, som sparkar igång i Danmark om en dryg månad.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons