Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand tog guld

Annons

Ett mästerskap ska vara svårt och årets alpina DM kom att bli betydligt svårare än vad många väntat. Tävlingsbacken på Idre Fjälls ostsida är antagligen en av Dalarnas svåraste pister, något som väldigt många fick uppleva.

I många klasser försvann med råge merparten av de drygt 150 startande.

Efter en del år i tysthet gjorde i år Idre SK och Dalarnas skidförbund ett försök att blåsa liv i de alpina DM-tävlingarna. Det genom att samla de olika klasserna till en gemensam tävlingshelg på Idre Fjäll.

En helg som såg fler försvinna än vinna. Men det fanns också fina segrare. Duon Kim Eriksson-Änsth och Emma Gabrils från Bjursås respektive Falun hade 3000 extra glada skäl att vara nöjda med helgen. Utöver dubbelsegrarna för Kim och slalomsegern för Emma, så belönades de också med ett träningsstipendie till sin klubb på 3000 kronor vardera av Idre Fjälls VD Jocke Johansson.

Kim som valde DM före Ingemartävlingarna i Tärnaby fick nu i Idre in årets fullträff med segrar i både slalom och storslalom.

Johanna Björk visade sin klass i damseniorklassen med att behärska både storslalom från toppen på Idre Fjäll och slalom i rejäl snöyra. Det i en av många klasser som i resultatlistan blev betydligt tunnare än vad startlistorna antydde.

Alpina DM kom ändå i första hand att bli de yngres tävling, men greppet på en gemensam tävlingshelg kändes ändå rätt. Även om veteranklasserna tyvärr blev lite tunna.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons