Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand tappade segern

Annons

Mönstret från hemmamötet med Skellefteå i superallsvenskan för drygt en månad sedan kändes igen.

Leksand hade chanser, framför allt i slutet av den andra perioden, att gå ifrån i målprotokollet, men var alldeles för ineffektivt i avslutningarna.

- Skellefteå fick alldeles för snabba kvitteringar och vi var alldeles för dåliga på att tajta till spelet. Jag har tittat på Södertälje och Djurgården i SM-slutspelet och beundrats av deras kampvilja. Det är så vi måste spela, konstaterar Rosén.

Lagkaptenen efterlyser mer jävlar anamma och ett rakare, enklare spel.

Leksandsspelarna spelade för omständligt, framför allt i försvarszon, och det var Skellefteåspelarna inte sena att utnyttja.

- Det märktes på oss att vi inte spelat på ett tag och det var många av våra spelare som inte var på g. Fjärdekedjan var vår bästa, analyserar Leksandstränaren "Pirro" Alexandersson.

Fjärdekedjan med Jesper Ollas, Roger Rosén och Trond Magnussen överglänste klart förstakedjan med Michael Ryder, Mikael Karlberg och Niklas Eriksson, som inte alls fick till det.

- Nej, det var klent från deras sida, konstarerar också "Pirro".

Johan Rosén började matchen i sällskap med Magnus Hedlund och Niklas Persson och avslutade tillsammans med Tomas Kucharcik och Rudolf Huna.

Rosén krigade i vanlig ordning föredömligt och låg dessutom bakom två av Leksandsmålen i den andra perioden. Först Trond Magnussens 2-1-mål och tre minuter senare även Tomas Kucharciks 3-2-mål i numerärt överläge.

- Efter jul har det fungerat bra för mig, men före jul gick det sämre. Då hade jag svårt att tända till och det är ett måste för mig med tanke på den spelstil jag har, säger Rosén, som gör sin sista säsong.

I Leksands lag fanns en del toppar. Förutom fjärdekedjan och Rosén även Rudolf Huna och Tomas Kucharcik bland forwards och Francis Bouillon och Örjan Lindmark bland backarna.

Minustecknen var tyvärr minst lika många och den fruktade förstakedjan var den största besvikelsen.

Målvakterna i årets kvalserie är mer namnkunniga än någonsin tidigare och i går vann Mike Dunham matchen i matchen mot Johan Hedberg.

- Hedberg var väl inte lysande och det var väl inte så konstigt eftersom han också är matchotränad. Men han är en tävlingsmänniska och kommer igen, lovar "Pirro".

Skellefteås tränare Ulf Taavola var mer nöjd med både poängutdelning och målvakt.

- Oerhört starkt av oss att kvittera Leksands ledning fyra gånger och jag har hela tiden sagt att vi har tre bra målvakter. Mike var klart godkänd i dag, säger Taavola.

För Skellefteå väntar Nyköping på hemmaplan på söndag, för Leksand en tuff bortamatch mot Malmö.

LEKSAND-SKELLEFTEÅ

4-4 (1-1, 3-2, 0-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (5.53) Roger Rosén (Jesper Ollas, Trond Magnussen), 1-1 (9.49) Tomi Hirvonen (Johan Åkerman, Johan Ramstedt).

Andra perioden: 2-1 (3.09) Trond Magnussen (Johan Rosén), 2-2 (4.23) Fredrik Krekula (Chad Hinz), 3-2 (6.28) Tomas Kucharcik (Johan Rosén) spel fem mot fyra, 3-3 (10.56) Tomi Hirvonen (Magnus Wernblom, Anders Söderberg), 4-3 (16.02) Rudolf Huna (Francis Bouillon, Örjan Lindmark).

Tredje perioden: 4-4 (6.54) Jimmie Eriksson (Andreas Paulsson, Pär Mikaelsson).

Skott: 34-30 (9-8, 12-9, 8-12, 5-1).

Utvisningar, Leksand: Johan Hedberg 10, Örjan Lindmar 2, Jesper Ollas. Skellefteå: Jimmie Eriksson 2+2, Jörgen Sundqvist 2, Andreas Paulsson 2, Fredrik Krekula 2,Pontus Petterström 2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 4 719.

Laget

Leksand i Isstadion: Johan Hedberg (Johan Backlund) - Magnus Österby, Francis Bouillon, Michael Ryder, Mikael Karlberg, Niklas Eriksson - Fredrik Svensson, Jan Nemecek, Rudolf Huna, Tomas Kusharcik, Johan Witehall - Stefan Bemström, Örjan Lindmark, Niklas Persson, Magnus Hedlund, Johan Rosén - Jens Bergenström, Göran Hermansson, Trond Magnussen, Roger Rosén, Jesper Ollas.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons