Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand svårt skadedrabbat

Annons

Andra perioden i Scandinavium blev 20 olyckliga minuter för Leksands del. Förutom att Frölunda gjorde tre mål, försvann dessutom tre av Leksands spelare ur matchen på grund av skador.

Per Löfström fick en tackling, som tvingade honom av banan med smärtor i nacke och huvud. Löfström, som tidigare denna säsong varit satt ur spel på grund av en hjärnskakning, var påtagligt sargad efter matchen.

- Just nu känns det inget vidare, säger Per, som hade svårt att röra på huvudet och verkade ganska illa däran.

Jens Nielsen fick utgå efter en smäll som tog strax ovanför ena knäet.

Christer Olsson fick, precis som Nielsen, en smäll ovanför ena knäet, med en ordentlig lårkaka till följd.

- De har fått muskelblödningar båda två. Men uppehållet kommer väldigt lägligt, så det ska inte vara någon risk för dem att missa några matcher. Jag räknar med att de ska vara tillbaka på is i slutet på den här veckan, sa sjukgymnasten Erik Nilsson, som dock inte hade någon uppdatering på Per Löfströms hälsotillstånd att ge i går.

Matchen var tuff och bitvis ful. 117 utvisningsminuter talar sitt tydliga språk.

- Vi slåss för att ta oss till slutspel, och vår chans att vinna var att ligga tätt på deras spelare, menar Christer Olsson.

Redan före match insjuknade Lars Jansson. När Olsson och Löfström fick kliva av, var backbristen uppenbar. Att Greg Brown och Hans Lodin båda fick tre tvåminutersutvisningar var, gjorde förstås inte saken bättre.

- De tar över matchen i samband med alla utvisningar och vi har för lite folk för att stå emot, sammanfattar Olsson.

Leksand fick ingen poäng med sig hem från Göteborg, men kampen om en slutspelplats går vidare. Nu kommer uppehållet för Sweden Hockeygames lägligt och några av de skadade spelarna är förhoppningsvis tillbaka vid omstarten mot Luleå den 11 februari.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons