Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand - Södertälje 3-3

/

Annons

Redan efter drygt tre minuters spel tog Leksand ledningen efter att först Martin Bartek skjutit och Morten Green tagit vara på målvaktsreturen och distinkt satt pucken.

Leksand fortsatte att föra spelet och framför allt kedjan med Green, Bartek och Niko Mikkola skapade oreda i Södertäljes försvar. Trots att Leksand vann skotten med 14–6 i den första perioden, var ställningen 1–1 i den första periodpausen.

Södertäljes kvittering kom efter 12.41 och var riktigt tursam. Steve Potvin kastade in pucken på mål och Leksandsmålvakten, Joni Puurula, styrde pucken via backen Jan Huokko och vidare in i mål. Leksand fick en smakstart på den andra perioden när Gabriel Karlsson kunde göra 2–1 redan efter 2.34. Efter målet hade Leksand flera utmärkta lägen att utöka ledningen, men skärpan i de avgörande lägena var inte den bästa, samtidigt som SSK-målvakten, Jhonas Enroth, storspelade. Ett nytt så kallat ”skitmål” fram till 2–2 efter 12.50 tog dock Södertälje tillbaka i matchen och drygt två minuter senare kom även 2–3 i en kontring där Ragnar Karlsson avslutade med ett distinkt handledsskott.

I den tredje perioden fick Leksand ett numerärt överläge och då passade Jonas Elofsson på att göra 3–3 med ett slagskott från blålinjen. En Leksandsutvisning några minuter senare gav Södertälje chansen att återta ledningen, men något mål blev det inte. Leksand fick en bra chans att avgöra matchen när SSK-backen Olegs Sorokins utvisdaes efter 16.25, men skapade inte en målchans i det numerära överläget.

Leksands stora chans att fixa tre poäng kom med tre sekunder kvar av den tredje perioden, när Pierre-Edouard Bellemare, missade några meter från mål.

I sudden death hade Martin Bartek ett jätteläge, men sköt utanför. Södertäljes Johan Sjödell-Wiklander hade sedan ett skott i insidan av ribban, som en av linjemännen signalerade var inne, men som huvuddomaren Robert Lahti inte godkände.

Mer läsning

Annons