Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand slog ut Brage

Annons

En rejäl knall som hördes vida kring. Och då inte minst i Brageöron...

För när Borlängelaget lätt skulle avfärda division 6-laget Leksand i Sparbankscupen på Lugnet i Leksand på onsdagskvällen, så blev det inte alls som man tänkt sig.

I stället hemmaseger med 5-3, sedan leksingarna förvaltat sina fyra handikappstraffar (i 79:e, 84:e, 87:e och 90:e minuten) på bästa sätt.

- Vi gjorde allt rätt. Fram till sista sparken, säger assisterande Bragetränaren Stefan Nilsson efter skrällen.

Nilsson kunde kallt konstatera att det här med avslut inte precis varit Brages starka sida den här säsongen.

- Vi ska kunna göra minst sex mål mot ett division 6-lag. Men det tycks ha gått troll i avsluten för oss. Förhoppningsvis lossnar det på måndag i stället...

- Vi hade en hel del tur förstås, Brage pressade mest hela tiden. Men ingen kan säga annat än att vi stod upp och krigade hela tiden, konstaterar hemmaledaren Patrik Kvarnback.

Glad över inte minst Johannes Heetveldts säkra straffskytte (tre stycken) och fina frisparksmål. Den fjärde straffen satte Jonas Öhman.

Bragemålen gjordes av Mats Theander, Kristoffer Englund och Colo Halit. Skrällen bevittnades av nära 500 personer.

Grycksboiter tävlar i Polen

u Grycksbo IF orienterare drar till Polen över pingst.

- En klubbresa för alla och 46 klubbmedlemmar reser med till Gdansk för att deltaga i en tvådagars-tävling, berättar reseledaren och klubbens styrelseledamot Stina Ryman.

Grycksbos klubbmedlemmar ingår i ett större resesällskap från Sverige som totalt uppgår till 260 personer.

- Vi har även tidigare arrangerat orienteringsresor utomlands och bland annat har vi varit i Frankrike, Schweiz, Österrike och Norge, avslöjar Ryman vidare.

Hur finansieras resan?

- Vi har bra ekonomi i klubben, bland annat tack vare intäkter från O-ringens femdagarstävling. Medlemmarna betalar även själva en del av resekostnaderna, svarar en entusiastisk reseledare.

Resan inleds på fredag morgon och varar fram till tisdag i nästa vecka. Klubbmedlemmarnas åldrar bland resenärerna sträcker sig från elva år ända upp till 70 år.

- Både gammal som ung är representerade. Vi har en fin gemenskap i klubben och vi brukar ha roligt på våra resor, avslutar Stina Ryman.

Mer läsning

Annons