Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand nära center

/

Annons

I samband med en pressträff på Villa Långbers i Tällberg i går lanserade hotellföretaget och Leksands IF ett nytt miljonavtal.

Avtalet innebär att Långbers köper namnrättigheterna till utomhusarenan, där säsongens andra hemmaderby mot Mora kommer att spelas den 26 februari, samt reklamplats på a-lagets hjälmar.

- Vi är kollosalt ödmjuka och oerhört glada över det här avtalet. Villa Långbers är en mycket bra partner till Leksands IF och vi ser fram emot ett fortsatt långvarigt samarbete, säger föreningens vd Håkan Åman.

Villa Långbers ägare "PH" Sefastsson:

- Det känns jätteroligt med det här utökandet av vårt befintliga avtal där namnrättigheten på arenan är en del och hjälmreklamen är en annan del. Det är vår förhoppning och tro att det utökade avtalet gör vårt samarbete med Leksands IF ännu mer fruktsamt än det redan har varit. Den nya satsningen känns spännande och vi är väldigt glada att få vara en del av den.

Det var i januari 2008 som parterna lanserade sitt samarbete i och med Leksands värvningar av Michal Grosek och Ric Jackman.

Långbers har sedan hjälpt till i värvningarna av Jackman inför säsongen 2008/09 och Peter Nordström 2009/10.

I våras kunde DT-sporten dessutom avslöja att Villa Långbers var berett att hjälpa till med ytterligare stjärnspelare.

Och inom ramen för det utökade avtalet ryms även detta, enligt Sefastsson.

- Vi hoppas att det ska lösa sig med en center, där ligger vi ganska nära, avslöjar han.

Det tidigare huvudspåret Kevin Doell, som tackade nej till ett kontraktsförslag förra veckan, är dock enligt uppgifter till DT-sporten inte det just nu hetaste alternativet.

- Ingen skulle vara gladare än jag om det var så, men om Leksand är nära en center så är den inte från mig i alla fall. Den är från någon annan i så fall, säger Doells agent Walter Olsson.

Tidigare har tränaren Niklas Eriksson sagt att klubben räknar med att värva centern på artistkontrakt, vilket innebär att denne i så fall inte ansluter förrän i mitten av oktober.

Markus Josefsson
markus.josefsson@dt.se

Mer läsning

Annons