Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand måste ta poäng

Annons

I kväll väntar Mif på bortaplan i en match där Leksand i princip är tvungna att ta poäng.

- För att pressa lagen framför måste vi nog ta poäng i kväll och jag ser det inte som någon omöjlighet. Kan vi ta ledningen och spela ett bra bortaspel så tror jag att vi har stora chanser, säger assisterande tränaren, Ulf Skoglund.

Mif är det enda lagen i elitserien som Leksand tagit full pott mot. De tre tidigare mötena har slutat i segrar med 3-0, 5-3 och 2-1 och Leksand hoppas förstås på fjärde raka segern.

Mif är på rätt sida kvalseriestrecket och avståndet ner till Brynäs närmast under strecket är fem poäng. Vid Mif-seger i kväll och förlust för Brynäs i den tuffa bortamatchen mot Luleå, är kontraktet definitivt säkrat för Mif.

Leksand har tre matcher kvar och måste förmodligen vinna minst två av dessa för att ha chans att snuva Södertälje - en poäng före i tabellen - på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

En förlust i kväll, samtidigt som Södertälje besegrar HV71, gör att en slutspelsplats för Leksand känns väldigt avlägsen.

En som säkert gärna vinner matchen i kväll är trotjänaren Niklas Eriksson som mot Mif gör sin 600:e officiella match i Leksandströjan.

Fram till meste Leksandsspelaren, Magnus "Sigge" Svensson, skiljer det 64 matcher.

Tre som inte finns på isen i kväll är Per Löfström, Niklas Gällstedt och Johan Eneqvist. Den sistnämnde är avstängd resten av grundserien, Gällstedt är axelskadad och Löfström känner fortfarande av den hjärnskakning han drabbades av i matchen mot Frölunda för snart tre veckor sedan.

- Dessutom var Tobias Holm och Niklas Persson hemma och var sjuka i går, men förhoppningsvis frisknar de till. Rapporterna tyder på att det inte är något jätteallvarligt, säger Skoglund.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons