Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand i norr?

Annons

Det har spekulerats i att Leksand nu, liksom förra gången laget trillade ur elitserien, ska spela allsvensk ishockey i den södra gruppen.

Nu finns det dock mycket som tyder på att Leksand kan komma att hamna i norrgruppen, med bland annat hårdsatsande Skellefteå AIK.

För i samband med ett seriemöte i Örebro, arrangerat av Svenska Ishockeyförbundet, lades ett förslag fram om att dela landets hockeykarta på mitten och placera de nordligaste lagen i norrgruppen och de sydligaste i en allsvensk södergrupp.

Hittills har det hela mer varit på diskussionsnivå men när serieindelningen presenteras under juni är det troligt att förslaget köps rakt av.

I så fall skulle det ge två allsvenska serier med följande utseende:

Norrgruppen: Piteå, Boden, Skellefteå, Björklöven, Teg, Sundsvall, Leksand, VIK Hockey, Team Uppsala, Almtuna, AIK och Hammarby (alternativt Huddinge eller Arboga).

Södergruppen: Skövde, Huddinge, Nyköping, Bofors, Halmstad, Troja/Ljungby, Arboga, Oskarshamn, Mörrum, Nybro, Rögle och Växjö.

För Leksand skulle det var en nackdel att hamna i norr eftersom laget har många supportrar i den sydligare delen av landet.

Något som i alla fall redan är klubbat och klart är att avgörandet på straffar försvinner. Är en match fortfarande oavgjord efter fem minuters förlängning så blir det också slutresultat.

Det har också talat om att införa speciella transferperioder i svensk ishockey. Även där har man redan kommit till skott. Det blir vid fyra olika tidpunkter under säsongen, 16 maj-24 september, 8 november-14 november, 15 december-21 december och 24 januari-31 januari, som lagen kan köpa och sälja spelare.

Asph satte banrekord

u Catharina Asph är i storform. Eller vad ska man annars säga hennes insats i onsdags, då den andra deltävlingen av Älvloppet avgjordes i Borlänge?

Moralöparen var helt överlägsen och vann hela 54 sekunder före klubbkompisen Anita Nordenström.

Inte nog med det så satte Catharina ett nytt banrekord. Hon putsade även sitt eget personbästa med 20 sekunder och sprang i mål på 15.22. Det är elva sekunder snabbare än Karolina Höjsgaards tidigare banrekord över den 4,6 kilometer långa banan.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons