Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand förstärker

Annons

- Jag har gått lärarutbildningen på högskolan i Falun, och har nu fått arbete som lärare på Östermalmsgården (åk 1-3) i Borlänge, berättar Lena. Då vill jag gärna tävla för en dalaklubb också.

Och att det blev Leksands OK har sina orsaker.

- Min kille (Johan Nordlund) tävlar redan tidigare för Leksands OK. Då var det rätt så självklart att välja samma klubb.

Lena erkänner dock att hon också haft anbud från andra klubbar - bland annat i Borlänge.

- Men jag vill egentligen inte bo i Borlänge, säger hon. Nu bor vi här så länge Johan går kvar på högskolan. Men sedan blir det nog flytt till Leksandstrakten.

Lena har även tidigare haft en hel del kontakter med Leksand. Bland annat har hon samåkt med klubben till tävlingar och har även varit med på en del klubb- läger.

- Lena blir ett mycket fint nytillskott, säger Leksands OK:s damansvarige Britt-Marie Dalin. Hon är löpstark och har fina meriter sedan tidigare.

Bland annat var Lena med i Södertäljes A-lag 2000, som blev sexa både i tiomila och i SM-kavlen. Som junior har hon också ett Natt-SM-brons och har varit fyra på kort-SM. 1999 fick hon även deltaga i en juniorlandskamp.

Lena är Leksands andra fina tjejnyförvärv i vinter. Före jul bytte Caroline Kaipe till Leksands OK.

- Vi får en verkligt bred och fin tjejtrupp, menar Britt-Marie. Vi har 15 tjejer igång riktigt ordentligt, så det blir nog strid om platserna i förstalagen i kavlarna.

Och att Lena Nilsson satsar seriöst är det ingen tvekan om.

- Jag satsar för fullt, säger hon. Och mitt mål är att så småningom slå mig in i landslaget.

Om det lyckas får väl framtiden visa. Men en sak är klar - se upp för Leksands damer i sommar! De blir heta kandidater till topplatser i de stora kavlarna.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons