Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand förlorade i Sala

Annons

I årets elitserie ska inte liknande situationer behöva uppstå då det efter flera års diskussion kommer att finnas målkameror på arenorna. Skönt. Redan i nästa träningsmatch (på torsdag) är det premiär för målkameror i Leksands Isstadion.

Leksand inledde matchen mycket svagt, framför allt var det försvarsspelet som så här en månad före seriepremiären var alldeles för dåligt.

Timråspelarna tog sig lätt in framför Jonas Fransson i Leksandskassen och där kunde de agera till synes ostört. Via två snabba mål i mitten av första perioden tog Timrå ett stabilt grepp om matchen. När Toni Koivunen sedan dundrade in 0-3 i Franssons plockhandskryss såg det riktigt illa ut för Leksand.

- Vi gjorde dumma misstag och slutade spela framför eget mål, säger LIF-tränaren Jarmo Tolvanen.

I upptakten av andra perioden reducerade Leksand genom Robert Nilsson, men bara elva sekunder senare såg Markus Matthiasson till att Timrå återtog sin tremålsledning.

Resten av perioden blev Leksands och laget spelade upp sig markant.

- Det känns positivt att vi lyckades förbättra oss så mycket efter den dåliga starten, säger Tolvanen.

Det var smågriningt och mycket utvisningar i andra perioden. I ett av Leksands powerplay blev Johan Rosén, som för dagen var lagkapten, snyggt framspelad av Jens Nielsen och satte 2-4.

- Jensa och Challe (Mikael Karlberg) är väldigt spelskickliga och jag borde satt ett par till i powerplay, säger Johan Rosén som tyckte det var en ära att få bära kaptensbindeln.

Mikael Pettersson reducerade sedan till 3-4, siffror som stod sig perioden ut.

I början av sista ronden fick Leksand spela 5 mot 3 i drygt en minut. Trots det lyckades Timrås utmärkte målvakt Kimmo Kapanen hålla tätt.

Utöver Jens Nielsens "kvittering" som inte godkändes skapades det inte speciellt mycket vassa chanser i den mållösa tredje perioden.

- En mycket bättre match än den vi gjorde mot Björklöven sammanfattade Jarno Tolvanen.

Leksands Tobias Holm tvingades utgå efter en bentackling men troligtvis kan han träna med laget redan i morgon.

Bäst i Timrå var målvakten Kimmo Kapanen. I Leksand var Johan Rosén duktig och kom till många avslut. Mikael Karlberg och Jens Nielsen glimtade till bitvis.

Den nylagda isen i Sala Ishall var tyvärr inte riktigt bra. Bra var däremot publiksiffran. Cirka 600 personer och fullsatt.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons