Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand får ny konsulent

Annons

uSvenska Ishockeyförbundet ska anställa elva hockeykonsulenter, som ska vara underställda förbundets utvecklingsavdelning.

Konsulenterna kommer att placeras runt om i landet, och som det ser ut nu blir Leksand en av de utvalda placeringsorterna.

- I det preliminära förslag till orter som vi lagt fram, så finns Leksand med, bekräftar Mikael Larsson, administrativ samordnare för projektet.

Övriga preliminära placeringsorter är Göteborg, Karlstad, Malmö, Jönköping, Gävle, Örnsköldsvik, Skellefteå, Luleå, Stockholm och Södertälje.

- Det blir ett bra nav av konsulenter, som tilldelas ett geografiskt område utifrån sin geografiska stationeringsort, berättar Larsson.

Hur har ni gjort urvalet av orter?

- Vi har använt flera kriterier. Bland annat att det ska finnas en elitförening (elit- eller allsvensk tillhörighet) plus ett fungerande hockeygymnasium på orten. Vi har också tittat på historien, hockeykulturen och sådana saker.

Varför föll valet på Leksand och inte Mora?

- I utgångsläget fastnade vi för det här alternativet, men vi är flexibla och kan ändra oss. Det kan ju tänkas att personen vi fastnar för redan bor i Mora, och i så fall kan mycket väl Mora bli utgångs-orten. Om man också kan visa upp att man har ett väl fungerande hockeygymnasium, säger Mikael Larsson.

Kraven på de blivande hockeykonsulenterna är att det ska ha minst steg 3-utbildning eller motsvarande. De ska också ha de kvalifikationer som krävs för att på is kunna visa och instruera ungdomar.

För det är mot landets ungdomsföreningar hockeykonsulenterna främst kommer att jobba.

- Konsulenterna blir förbundets förlängda arm ut mot klubbarna. Minst två gånger varje år ska föreningarna inom konsulentens område få ett besök är det meningen. Vi tror det här ska kunna bidra till att utveckla svensk hockey, menar Mikael Larsson.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons