Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand borta - igen

Annons

- Det har blivit som ett spöke för oss, men vi måste helt enkelt höja oss på bortaplan, säger Tobias Holm.

Holm var en av Leksands bästa och gjorde också Leksands mål. Det betydde reducering till 1-2, men någon kvitteringsjakt blev aldrig av eftersom det bara återstod nio sekunder när Holm "nätade".

Leksand gjorde en fullt godkänd arbetsinsats, men framåt hände det inte mycket.

Inför den här omgången toppade laget power play-statistiken, men spelet i numerärt överläge mot Färjestad var under all kritik. En farlig målchans, ett friläge av Greg Brown i första perioden, var det enda Leksand skapade på sex numerära överlägen.

- Det är för många i vårt lag som inte kommer upp i normal nivå. Återigen var vår fjärde kedja den bästa i en bortamatch, konstaterar Leksands assisterande tränare, Ulf Skoglund.

Kedjan med Tobias Holm, Johan Eneqvist och Daniel Widing var den som skapade mest oreda i hemmaförsvaret. Holm hade, förutom målet, två bra chanser. Den bästa i början av andra perioden när han kom fri med Sinuhe Wallinheimo.

- Tyvärr drog jag åt fel håll. Han är ju högerplockare, men man är så van att möta målvakter som plockar med vänstern, säger Tobias.

Leksands uddlösa offensiv understryks av att laget endast orkade med sex skott mot mål i de två första perioderna.

Så lång hade Färjestad nästan det tredubbla i skottstatistiken, men så värst farliga chanser skapade inte hemmalaget.

- Alla har jäkligt höga förväntningar på oss och visst är jag besviken över att vi inte får bättre utdelning. Vi gick ner på tre femmor till tredje perioden och då fick vi ju utdelning direkt, säger Färjestads tränare, Bengt-Åke Gustafsson.

Inom loppet av 38 sekunder i början av den tredje perioden avgjorde Färjestad matchen. Först klippte gamle Leksandsbacken, Per Lundell, in 1-0 innan Thomas Rhodin med sitt 2-0-mål, efter en snabb spelvändning, drog ner rullgardinen för leksingarna.

Leksandsspelarna fick aldrig upp rullgardinen igen, även om Mikael Karlberg med ett friläge efter 9.44 var nära att tända hoppet.

Niklas Eriksson fick en klubbspets i ögontrakten i början av tredje perioden, men kunde efter att ha satt in en ny kontaktlins, spela vidare.

- Visst gjorde vi en bra arbetsinsats, men det är mycket i vårt spel som fungerar sämre på bortaplan. Bland annat power play-spelet, säger Niklas.

I morgon väntar Södertälje i sista matchen innan landskampsuppehållet.

- En jätteviktig match. Kan vi vinna den får vi lite arbetsro under uppehållet, konstaterar Niklas.

Matchen går på hemmaplan och då finns ju chansen till Leksandsseger.

Mer trist bortastatistik, sett med Leksandsögon: Inte sedan den 28 januari 1997 har Leksand vunnit en bortamatch i elitserien mot Färjestad.

Förlusten i går var den tionde raka...

FÄRJESTAD-LEKSAND 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Första perioden: -.

Andra perioden: -.

Tredje perioden: 1-0 (1.02) Per Lundell, 2-0 (1.40) Thomas Rhodin, 2-1 (19.51) Tobias Holm (Jörgen Sundqvist, Johan Eneqvist)

Skott: 25-16 (11-2, 6-4, 8-10)

Utvisningar, Färjestad: Andre Faust 2+2, Claes Eriksson 2, Marko Jantunen 2, Peter Nordström 2, Per Bäcker 2, Jenni Marcel 2+2. Leksand: Christer Olsson 2, Jörgen Sundqvist 2, lagstraff 2, Johan Eneqvist 2+2, Jonas Elofsson 2, Mikael Karlberg 2.

Domare: Lars Johan Ryhed, Örebro.

Publik: 8 050.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons