Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekande lätt, Brage

Annons

I första matchen överraskade Hulån och klarade oavgjort, 4-4, efter att lagets anfallare Erik Kapinga-Jansson dundrat in tre handicapstraffar och gjort ett spelmål.

I går var man aldrig nära att störa serieledarna i division 2.

Brage visade musklerna direkt och skyttekungen Jimmy Rajala gjorde 1-0 efter bara tre minuter.

Och trots att Brage inte spelade särskilt bra så stod det 4-1 bara 20 minuter senare.

Redan då var matchen naturligtvis avgjord.

- Att vi fick ett tidigt mål gjorde att Hulån aldrig fick vittring, som de fick i första matchen, säger Brages tränare Bernt Ljung.

Det mest minnesvärda i första halvlek var Rajalas öppningsmål, en distinkt nick på Johan Perssons fina inlägg. Seyhmus Abics förarbete till Martin Karlssons 4-1-mål är också värt att nämnas.

Hulåns mål i första halvlek kom efter en handicapstraff, inslagen av Erik Kapinga-Jansson, så klart.

Dubble målskytten Jimmy Rajala blev utbytt till andra halvlek, men det hindrade inte Brage från att fortsätta målfabrikationen.

Unge Mats Theander, född 1985, ersatte på topp och på 20 minuter hade han gjort tre mål på nästan lika många bollkontakter. Dessutom hann Fredrik Bengtsson smeka in en frispark i krysset under samma tidsperiod.

8-1 till Brage efter 64 minuter och då släppte Brages tränare Bernt Ljung in fler juniorer.

- Det är kul för de unga spelarna att få vara med i en seniormatch, även om motståndet kanske inte var det bästa idag, säger "Ljungen", som passade på att berömma tremålsskytten Theander.

- Mats spelar bara en halvlek och gör tre mål, det är riktigt bra.

Hulån, som hade sina bästa spelare i mittfältaren Mikael Nordkvist och hårt kämpande Johan Skoglund, fick ett mål till. Efter att Erik-Kapinga Jansson till slut missat en straff mot Brage, så slog Mattias Eriksson in division 5-lagets sista handicapstraff.

Brage fick dock sista ordet. Seyhmus Abic nickade vackert in 10-2 i matchens näst sista minut och därmed skrevs det sammanlagda resultatet efter två finalmatcher till 14-6.

Brage fick 10 000 kronor för besväret och både Brage och Hulån är genom finalplatserna i Sparbankscupen kvalificerade till nästa års upplaga av Svenska Cupen.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons