Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif knockade alla

Annons

Fullständigt suverän i Leifs segerkvintett var femårige Henke Hulteby. En stenhård öppning för att försöka nå ledningen, första 500 avverkades efter 1.10, och ett lopp utvändigt om ledande Nobil Kosar under sista varvet bekom föga.

Henke Hulteby ville bara vara först. Precis som hans tränare Leif Witasp.

- Henke har haft en fantastisk form en längre tid. Jag var inne på att han kunde vinna, men inte från "dödens", berömde en glad tränare.

Henke Hulteby var Rättvikstravets representant i Sverigeloppet på Solvalla i slutet av juni. Ett topplopp i semifinalen gav en finalplats samma travkväll och de två loppen har gjort gott för formen.

Det är bara att hoppas att Henke Hulteby finns med när V75-cirkusen kommer till Rättvikstravet om tre veckor.

Leifs fyra övriga vinnare var Grönli Mino, ett 9-årigt norskt kallblod som vann tredje årssegern i femte starten, samt Tudor, en 6-årig amatörtränad valack som nu ståtar med två raka i programraden. Fjärde segern grejade egentränade National Anthem. För övrigt ägd av dotter Kajsa Frick.

- Det var länge sedan jag vann fyra lopp, pustade Leif med all rätt.

Inte nog med det, Witasp vann också sista loppet med amatörtränade Rättvikshästen Village Dream.

Håll med om att stall Leif Witasp hade anledning att fira gårdagens fina resultat.

För även Kajsa Frick drogs med i pappa Leifs segerrus, som spurtvann snyggt med Rommehästen Maria Pride i kvällens nionde lopp.

Tränar gör Ludvikaamatören Kjell Edenstad och även han kan sträcka på sig efter Maria Prides andra raka.

Till sist några rader om Solvallaekipaget Optimus Sund/Fredrik B Larsson som imponerade i andra årssegern i tionde starten. Förhoppningsvis återser vi även det ekipaget vid Rättvikstravets V75-fest den 16 augusti.

Mer läsning

Annons