Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledartröjan till Pärson

Annons

Hon vann den senaste slalomtävlingen i Sestriere, hon var trea i Lienz storslalom på fredagen och på lördagen vann Anja Pärson igen - i Lienz slalomtävling. Anja Pärson är just nu världens bästa slalomåkare.

- Jag är i form och har varit i form hela säsongen, säger Anja Pärson till TT från en bil i alperna.

Så det här är normalt för dig?

- Ja, just nu är det det. Jag har haft bra träning hela hösten med mina tränare och Ylva(Nowén) och Anna(Ottosson). Är man snabbast på våra träningar vet man att man är i form.

Men det är inte bara träningskompisarna som åker på däng av Anja Pärson. Hela världseliten får finna sig i se sig besegrade.

Efter det första åket ledde Pärson med 21 hundradelar före Kristina Koznick, USA. En ledning hon utökade till det andra åkets mellantid. Men sen, i branten, kom hon fel i ett par portar och tappade dyrbara tiondelar. I mål skiljde det fem hundradelar till de delade tvåorna Koznick och Monika Bergmann, Tyskland.

- Jag visste att jag hade åkt bra i den övre delen och jag gjorde misstagen på rätt ställe och det är klart man måste göra det till en show(skratt).

Åtta hundradelar bakom Pärson, bara tre hundradelar från andraplatsen, kom Ylva Nowén. Nowén som låg på 16:e plats efter det första åket och var snabbast av alla i det andra och körde upp sig till fjärde plats.

Efter tredjeplatsen i fredagens storslalom var fjärdeplatsen ett nytt kvitto på att Ylva Nowén är tillbaka i den yppersta världseliten. Det tackar hon utrustningen för.

(TT)

HENRIK AXELSSON

Mer läsning

Annons