Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK tillbaka i ettan

Annons

Ludvika Bowlingklubb är till hösten ett av åtta lag i division 1 norra Svealand och finns därmed på tredje avsatsen i bowlingens seriesystem. Ovanför ståtar allsvenskan och elitserien.

- Ska man vara ärlig är det som division 2, men det känns jäkligt kul att vi gått upp, säger Mats Eriksson, en av veteranerna i laget.

Och noterar att det varit på gång i flera år.

Mats har inte exakt läget klart för sig, men tror att det kan vara fem år senast det begav sig med LBK i ettan.

Han, Hasse Gerlström och Bernt-Åke Grankvist har rullat klot i bowlinghallen ett 30-tal år men har fortfarande suget kvar.

Bernt-Åke har dock inte spelat så mycket den här säsongen, men hans lagkamrater räknar med honom på spelhumör när serien startar i augusti.

Men det finns balans i laget med ett flertal yngre spelare. Dit får man räkna säkre poängplockaren Magnus Lindkvist, även om han börjar närma sig de 30.

Yngst i laget är 20-årige Jonas Persson.

LBK:arna gjorde sina bästa resultat i slutet på säsongen och enligt Mats Eriksson kan man tacka den nya banmaskinen för det.

- Den både slipar och oljar banorna på ett sätt så att det går att hålla bättre precision i slagen.

En som varit med länge är också Bruno Berglund, den gamle fritidschefen i Ludvika, som varit ordförande i Ludvika BK i tiotalet år.

- Men nu får det räcka. Någon annan får ta över. Men spela det tänker jag fortsätta med, påpekar Berglund, numera högaktiv pensionär.

Några förändringar i spelartruppen blir det inte, vilket kan slås fast eftersom sista datum för övergångar var i tisdags.

- Killarna vi har räcker bra, fastslår den avgående ordföranden.

Och några förstärkningar under pågående säsong tillåter inte reglerna.

- Vi har inga transferfönster som i hockeyn, säger Mats Eriksson och skrattar gott.

LBK och Gävle KK är nykomlingar i serien. De övriga har gjort minst en säsong i division 1.

- Det blir säkert tufft, men med det här spelskickliga laget tror jag vi ska kunna hänga kvar.

- Vi drar till Hälsingland i seriepremiären den 27 augusti. Vi möter både LBK Hudik och BK Faxe i Söderhamn, upplyser Mats.

Eftersom en serieomläggning är på gång till säsongen därpå är det oklart hur många lag som får kliva av.

Serien består av följande lag: LBK Hudik (Hudiksvall), BK Faxe (Söderhamn), Gävle KK, BK 66 (Hofors), Ludvika BK, BK Plus (Avesta), BK Norden (Sala), Kobbers BC (Uppsala).

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons