Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt seger för IBF

Annons

- Men jag är inte nöjd med vår andra period, menar Falucoachen Klas Persson. Då hade vi inte domarna riktigt med oss och tappade fokuseringen på matchen ett tag.

Annars såg det mycket lovande ut i första perioden. Kampen mellan de båda lagen var hård, men Falun hade de fetaste chanserna. Nu lyckades tjejerna inte sätta alla chanser, men två mål blev det i alla fall.

Men andra perioden fortsatte svårigheterna att sätta chanserna, och sedan Hammarby reducerat till 2-1, valde Falun att gå ner på två kedjor.

- Ett försök att höja tempot, menar Klas. Hammarby har inga fixstjärnor, men de har en bra lagmaskin. Och jag ville inte att vi skulle slarva bort matchen.

Men det blev ändå ett slarv som höll på att sätta Falun på pottkanten. Lena Birath slutade spela, när hon väntade en avblåsning. Det gav fritt fram åt Hammarbys Jane Läräng som slog in kvitteringen.

- Orutinerat av "Biran", menar Klas. Men hon är så duktig jämt, att hon kan få vara "orutinerad" för en gångs skull, hon också.

Hammarby fick nu kämpa hårt för att freda målet från påhälsningar. Och det gjorde att Hammarby drabbades av flera utvisningar. Och då hade gästerna inte mycket att sätta emot.

Först kunde Camilla Granelid göra 3-2. Sedan kunde hon kosta på sig att bränna en mycket prydlig straff. Hon gick långsamt fram mot Caroline Gahne i Hammarbymålet, fintade vänster, men höll bollen kvar i klubbans hook och drog klubban långt ut åt höger. Med målvakten liggande på golvet hade hon bara att lyfta in bollen.

- Jag har gjort den här grejen en gång tidigare, berättar Camilla. Det var i Boden. Då satt den perfekt.

Men det gjorde den inte den här gången, bollen tog i stolpen och studsade ut.

- Tråkigt, men det är sådant som händer, menar Camilla.

I inledningen av tredje perioden fick hon reparera skadan genom att, åter igen i spel fem mot fyra, sätta 4-2.

När Jenny Magnusson dryga minuten senare gjorde en passningsfint framför en av Hammarbybackarna - och sedan bara rundade henne och petade in bollen i Hammarbymålet till 5-2 - då gick luften ur matchen. Innan matchen var slut hade Falun gått ifrån till 9-2.

- Och det var skönt att få slå dom, menar Granelid. Synd att vi bjöd in dom igen i andra perioden, men det är svårt med lag som hela tiden försöker skära ner på tempot.

Trevligt för övrigt att se Faluns bredd. När tjejer som Eva Rönn och Gabriella Ludvigsson inte har sina bästa dagar, stiger andra tjejer fram. Bland annat svarade Hannele Jansson både för mål och målpass i den här matchen.

Camilla Granelid som vanligt dominant på planen, men även Jenny Magnusson gör en storstilad match där hon med sin snabbhet, placeringsförmåga och speluppfattning alltid verkar finnas på rätt plats i försvaret - och ändå vara superfarlig vid anfallen.

Målvakten Ingela Söderlind och backarna Karin Hjelm och Lena Birath hörde också till dem som imponerande.

Matchfakta

IBF FALUN-HAMMARBY IF IB

9-2 (2-0, 1-2, 6-0)

Första perioden: 1-0 (7.41) Eva Rönn (Camilla Granelid), 2-0 (14.14) Lena Birath.

Skott: 14-4

Andra perioden: 2-1 (4.59) Malin Olofsson (Cecilia Rongedal), 2-2 (17.43) Jane Läräng, 3-2 (18.52) Camilla Granelid (Jenny Magnusson) spel fem mot fyra.

Skott: 9-7.

Tredje perioden: 4-2 (1.26) Camilla Granelid spel fem mot fyra, 5-2 (2.55) Jenny Magnusson, 6-2 (4.39) Karin Hjelm (Jenny Magnusson) spel fem mot fyra, 7-2 (15.51) Maria Lennartsson (Hannele Jansson), 8-2 (17.00) Hannele Jansson (Maria Söderström), 9-2 (17.26) Jenny Magnusson.

Skott: 15-7.

Skott totalt: 38-18

Utvisningar: Falun: Eva Rönn 2 min. Hammarby: Maria Gossas 2 min, Malin Englin 2 min, Caroline Gahne 2 min.

Publik: 475 (säsongsbästa hemma).

Domare: Magnus Nordahl, Sandviken, Ulf Renfeldt, Gävle.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons