Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lassi slipar på VM-formen

/

Annons

- "Pliggen" (tränare Per "Pliggen" Andersson) och jag valde att avstå en stor engelsk roddtävling i veckan, för att i stället slipa formen till den avslutande världscuptävlingen i Luzern, säger Lassi Karonen och fortsätter:

- Vi kommer i Uppsala att fortsätta jobba med tekniska detaljer och framför allt med att finslipa på min explosivitet. Det handlar om att träna på att fördela krafterna när det sedan blir tävling.

Vad känner du nu att du behöver bli bättre på?

- Jag kände efter senaste världscupen att jag är med igen och kan utmana de bästa. Det jag vill bli bättre på framöver är att ha koll på de övriga i loppet och kunna lägga in en del stötar under loppet.

Att Lassis form är på väg att infinna sig, visade Brudpigaroddaren i samband med en rodd-landskamp i finska Tammerfors under förra helgen. Det blev seger i singelsculler, både i landskampen och i regattan under avslutningsdagen. Estländaren Allar Raja pressade honom rejält under sista tävlingsdagen och då lyckades en stark Karonen, slå banrekordet på den finska arenan som stod som värd för rodd-VM 2005. Lassis vinnartid blev 6.47,89.

Antar att du vill ha ett bra formbesked vid sista världscuptävlingen i Luzern innan VM senare??

- Helt rätt. Den tävlingen blir viktig. Mest med tanke på att det inte kommer att bli någon större tävling innan VM. En bra placering där kommer att stärka mig inför världsmästerskapet senare.

Målsättningen till VM (26/8-2/9)?

- Att nå A-finalen och där kan allt hända sedan. Jag vill även vara bland de elva första i VM, vilket innebär att jag är kvalificerad för OS nästa år.?

Någon uppladdning i Dalarna?

- I slutet av juli, förmodligen 20-29 juli, åker jag upp till Dalarna för att ladda och få lite ny inspiration.?

Mer läsning

Annons