Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse satsar vidare

Annons

För så lät det nämligen efter OS i Aten, 2004. Det var då Lars Frölander egentligen skulle lämna simningen bakom sig för studier.

Ett inhopp vid SM i Sundsvall förra året blev till en biljett till VM och i december fanns Frölander med vid kortbane-EM i italienska Trieste.

Med känt resultat.

När världscuptävlingarna avgörs i Stockholm på tisdag och onsdag så finns också 31-åringen med.

För en del av de svenska simmarna är tävlingarna i Eriksdalsbadet en sista chans att komma med till kortbane-VM i Shanghai. För Frölander är det dock redan klart att han simmar där och troligtvis finns han även med vid årets stora tävling, EM i lång bana i Budapest i sommar.

- Mycket beror på hur det går i Shanghai. Jag vill inte titta längre fram än så, säger han själv.

Men du utesluter inte en EM-start?

- Nej det är inte omöjligt att jag finns med.

Han säger själv att det finns flera orsaker till att det nu ändå blivit en fortsättning. För någon som jagat hundradel hela sitt vuxna liv så kommer en tomhet som inte är helt enkel att fylla.

- Det är ju en viss adrenalinkick att få tävla och få uppleva segerkänslan. Jag har ju levt det här livet så länge, självklart är det inte lätt att bara lägga av.

- Sedan är det väl så att jag inte hittat något som jag brinner för på samma sätt som simningen. Man vill ju syssla med något som är jäkligt roligt... och det är simningen fortfarande, särskilt när man kan vara med på världsnivå.

Inför EM i december gjorde Frölander tre simpass och ett yogapass i veckan. Det kan jäm-föras med när han satsade för fullt, förutom styrketräningspass så simmade han även tio pass i veckan.

- Då var det väl 25 timmar i veckan, nu blir det fyra, kanske fem timmar i veckan. Då var det 100 procent simning och allting annat kom i andra hand. Nu är det inte alls samma fokus och jag är mer avslappnad, vill jag inte träna en dag, då kan jag helt enkelt göra något annat.

Hur är skillnaden att tävla nu, jämfört med låt säga inför OS i Sydney då du hade stor press på dig?

- Jag hann inte riktigt njuta när jag var på toppen. Nu kan man smälta det och uppskatta framgång på ett helt annat sätt än tidigare. Som när jag tog EM-guld i december... tidigare var det mer en lättnad när man vann, nu så kunde jag njuta mycket mer.

Är du mer lycklig nu som människa?

- Jag kanske är mer tillfreds och avslappnad nu. Jag har ju uppnått alla mina mål som jag satt upp som simmare.

TOBIAS ÖSTERBERG (TT)

Mer läsning

Annons